16-01-07

David Nalbandian moet een matchpunt wegwerken

David Nalbandian moet een matchpunt wegwerken

di 16/01/07 - David Nalbandian heeft in de hitte van Melbourne met veel moeite de tweede ronde bereikt. De Argentijn redde een matchbal tegen Janko Tipsarevic. In de vijfde set gaf de Serviër op, hij had te veel last van de hitte.

6-7, 4-6, 7-6, 6-0, 2-1
en opgave

Nalbandian-Tipsarevic

De Argentijn David Naldbandian heeft in zijn eerste wedstrijd op de Australian Open met de uitschakeling geflirt. Het achtste reekshoofd had vijf sets nodig om de Serviër Janko Tipsarevic naar huis te sturen.
David Nalbandian
(foto AP)
Nalbandian en Tipsarevic waren in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd. Maar op de beslissende momenten trok Tipsarevic (ATP-64) aan het langste eind.

In de derde set kreeg Nalbandian een matchbal tegen toen Tipsarevic voor de wedstrijd serveerde.

De Serviër kon het punt niet verzilveren en dat kostte hem de zege want daarna speelde de loden zon down-under hem parten.

Nalbandian, die vorig jaar de halve finale bereikte, liet Tipsarevic lopen en dat kon de 22-jarige niet meer aan. Hij gaf in de vijfde set op en zo gaat Nalbandian door naar de tweede ronde.

Janko Tipsarevic: "Dit was geen tennis meer"

"Het was verschrikkelijk", reageerde Tipsarevic na zijn opgave. "Ik voelde me heel slecht en het bezoek van de dokter hielp me niet. Ik voelde mijn hart heel snel kloppen. De vermoeidheid sloeg al toe bij het eerste punt. "Dit was geen tennis meer. Het ging er gewoon om wie er langer in de zon kon blijven staan."

10:26 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.