15-01-07

"Mijn seizoen eindigt niet op de Australian Open"

"Mijn seizoen eindigt niet op de Australian Open"

ma 15/01/07 - Kirsten Flipkens heeft haar eerste wedstrijd op de Australian Open niet tot een goed einde kunnen brengen. Ze moest haar meerdere erkennen in Maria Elena Camerin uit Italië. Flipkens, die twee keer door dezelfde enkel zakte, verloor de match in twee sets. "Maar Camerin speelde erg sterk", zocht ze niet naar excuses.

6-2, 6-2

Camerin-Flipkens

Kirsten Flipkens (WTA-103) kwam zonder wedstrijdritme in Australië aan. In haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen stond ze dan ook pas na een halfuur voor het eerst op het scorebord.
Kirsten Flipkens
(foto Belga)
Van 5-0 maakte Flipkens 5-2 in de eerste set. Meer kreeg ze niet.

In de tweede set kon Flipkens Maria Elena Camerin (WTA-55) iets beter volgen. Pas bij 3-2 liet de Italiaanse speelster onze landgenote achter zich.

Flipkens werkte nog een matchbal weg, maar na anderhalf uur tennis was het eerste grandslamtoernooi van het jaar toch afgelopen voor haar.

Tijdens de wedstrijd kreeg Flipkens twee keer verzorging aan haar enkel, maar dat belette haar niet om voort te spelen.

Voor Flipkens was het de eerste keer dat ze op de Australian Open speelde. Ze heeft nu op elk grandslamtoernooi een keer de hoofdtabel bereikt.

Flipkens: "Die enkel bleef wel door mijn hoofd spoken"
Kirsten Flipkens zocht op Sporza Radio geen excuses na haar nederlaag, ook al bleef die pijnlijke enkel Flipkens parten spelen tijdens de partij.
Kirsten Flipkens
(foto Belga)
"Camerin was heel sterk aan het spelen. Maar ik ging twee keer door mijn enkel en dat gaat dan in je hoofd spoken. Ik kreeg een pijnstiller en wilde de partij koste wat het kost uitspelen. Opgeven wilde ik niet."

Flipkens speelde geen enkel voorbereidingstoernooi. "Maar ik blijf achter die beslissing staan. Ik heb een goede voorbereiding van zeven weken achter de rug, vind ik."

Het gebrek aan competitieritme speelde Flipkens toch parten? "Misschien, maar ik ben fris aan het seizoen begonnen en dat is even belangrijk. Het jaar eindigt niet in Australië."

Wedstrijdgegevens
CamerinFlipkens
Eerste opslag49%63%
Dubbele fouten22
Unforced errors2438
Winners1411
Punten aan het net8/12 (67%)7/16 (44%)
Omgezette breakpunten6/15 (40%)2/2 (100%)
Totaal punten6545

13:32 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.