15-01-07

Malisse: "Ik moet iedereen kunnen kloppen"

Malisse: "Ik moet iedereen kunnen kloppen"

zo 14/01/07 - Xavier Malisse begint vol vertrouwen aan de Australian Open. "Maar ik ga me niet te veel druk opleggen." Kristof Vliegen hoopt eindelijk eens zijn beste spel te laten zien op een grandslamtoernooi.

Na zijn eindoverwinning op het toernooi van Chennai staat het vertrouwen van Xavier Malisse op zenit. "Klopt, ik heb op dit moment veel vertrouwen", zegt hij op Sporza Radio.
Xavier Malisse
(foto Belga)
"Ik heb dit seizoen al veel matchen gespeeld en heb al veel ritme opgedaan, dat is belangrijk in de aanloop naar de Australian Open."

"Ik ben ook al vijf dagen in Melbourne en heb me dus al goed aan de omstandigheden kunnen aanpassen."

Hoe belangrijk is zijn coach David Felgate, met wie Malisse opnieuw werkt? "Hij is heel belangrijk."

"Hij kent me door en door, heeft me weer plezier in de sport gegeven en doet me professioneler werken", legt Malisse (foto) uit.

"Ik ga me voor de Australian Open niet te veel druk opleggen. Het seizoen is goed begonnen en het vertrouwen is er. Alles winnen is ook onmogelijk", gaat Malisse voort. "Iedereen, ook Federer, verliest wel eens. Het komt er gewoon op aan om er je lessen uit te trekken."

Malisse: "Als ik verlies, dan was mijn tegenstander beter"
"Ik heb me deze winter professioneler voorbereid op het seizoen", zegt Malisse. "Voor 12 of 13 december heb ik niet eens een tennisracket aangeraakt."
Xavier Malisse
(foto Belga)
"Daarvoor heb ik hard aan mijn conditie gewerkt. 's Ochtends 1,5 uur voetenwerk en lopen, na de middag 1,5 uur krachttraining."

"Want de vorige jaren begon ik altijd wel goed aan het seizoen, maar werd ik later op het jaar wat zwakker. Met een constantere conditie moet ik het hele jaar iedereen kunnen kloppen."

"Als ik nu verlies, zal mijn opponent gewoon beter geweest zijn. Ik zal niet verloren hebben omdat ik het weggegeven heb of omdat ik moe geworden was", zegt Malisse (foto).

In Melbourne ontmoet Malisse in de eerste ronde Arnaud Clément. "Een lastige tegenstander, want hij heeft hier al eens de finale gespeeld. Hij is niet meer dezelfde als toen, maar loopt goed en mist weinig. Als ik hem kan kloppen, ben ik goed vertrokken en zal m'n vertrouwen nog groter zijn."

Vliegen: "Ik ben al veel rustiger geworden"
Kristof Vliegen maakt zijn opdracht niet te moeilijk. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk wedstrijden winnen", zegt hij.
Kristof Vliegen
(foto Belga)
"Ik besef dat mijn goede spel er op een grandslamtoernooi nog altijd eens moet uitkomen."

"Voor mij is het nu eenmaal moeilijk om drie-vier uur aan een stuk op een hoog niveau te tennissen", zegt Vliegen (foto).

"Maar ik ben het laatste jaar al veel rustiger geworden en heb wat meer ervaring."

Naar wie wordt het uitkijken? "Federer uiteraard. En Safin, als hij zijn hoofd koel kan houden. Bij de Belgen heeft Malisse de toon gezet. En Olivier Rochus en ik moeten gewoon ons eigen ding doen."

In de eerste ronde wacht de Duitse Philipp Kohlschreiber. "Hij was mijn teamgenoot in de Franse interclub. Toen ik van hem won, zei hij dat ik beter was dan hem."

13:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.