14-01-07

Clijsters: "Ben geen topfavoriete voor Melbourne"

Clijsters: "Ben geen topfavoriete voor Melbourne"

zo 14/01//07 - Kim Clijsters was de beste op het toernooi van Sydney, maar de nummer vijf van de wereld noemt zichzelf geen topfavoriete voor de eerste grandslam van het jaar. Amélie Mauresmo daarentegen doet geen moeite om haar ambities te verbergen. En Roger Federer pleit voor een aanpassing van de kalender.

Kim Clijsters is indrukwekkend aan 2007 begonnen, maar ze beschouwt zichzelf dus niet als topfavoriete voor Melbourne.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Maria Sjarapova (WTA-2) en Amélie Mauresmo (WTA-3) zijn de twee namen die Clijsters naar voren schuift.

"Sjarapova speelt hier altijd goed", zegt Clijsters. "Ze kan ook goed tegen de hitte. En op de momenten dat het écht moet, kan ze een tikje meer."

"Het voordeel voor Mauresmo is dat de bal hier wat hoger botst. Na haar zege van 2006 hier zal ze overlopen van vertrouwen."

"Sjarapova en Mauresmo zijn de favorietes. Je hoeft van mij niet te verwachten dat ik mezelf ga noemen. Wat mezelf betreft ben ik blij dat ik me fit voel, ik heb nergens last van, dat is het belangrijkste."

Amélie Mauresmo: "Ik ben erg ambitieus"
Ondanks haar uitschakeling tegen Jelena Jankovic (WTA-11) in de kwartfinales van Sydney maakt Amélie Mauresmo zich geen zorgen. "Ik heb heel veel ambitie voor de Australian Open", zei ze.
Mauresmo
(foto Belga)
Vorig jaar won Mauresmo Melbourne na de opgave van Justine Henin in de finale.

"Ik kom altijd graag naar Australië. Ik houd van het land, de mensen en het klimaat. Ik verkies de warmte van hier boven de winter in Europa."

"Na mijn zege van 2006 heb ik de smaak te pakken. Ik begin heel ontspannen aan het toernooi."

Henin is er nu niet bij. Mauresmo: "Dat stelt me niet teleur. Ik heb vorig jaar genoeg tegen Henin kunnen spelen. Daarbij, ik ben alleen met mezelf bezig."

De 27-jarige Mauresmo treft in de eerste ronde in Melbourne de Amerikaanse Shenay Perry (WTA-45).

Roger Federer: "Melbourne moet in maart gespeeld worden"
Intussen gaat het tijdstip van de Australian Open weer over de tongen. Het gros van de spelers wil dat het grandslamtoernooi in maart wordt gespeeld.
Roger Federer
(foto Belga)
Roger Federer: "Als Indian Wells en Miami (5 en 19 maart) vroeger zouden plaatsvinden, zouden we Melbourne naar maart kunnen verschuiven."

"We zouden in de winter langer kunnen rusten en het seizoen beter voorbereiden. Het zou de zaken voor ons gemakkelijker maken."

Marat Safin kan de Zwitser volgen. "Er moet nog veel veranderen. Begin december het seizoen beëindigen en begin januari weer beginnen, dat is moordend."

14:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.