13-01-07

Andy Roddick wint eindelijk eens van Federer

Andy Roddick wint eindelijk eens van Federer

za 13/01/07 - Andy Roddick heeft nog eens kunnen winnen van de nummer één van de wereld. De Amerikaan schreef zo het demonstratietoernooi van Melbourne op zijn naam.

6-2, 3-6, 6-3

Roddick-Federer

Het was al van augustus 2003 geleden dat Roddick van Federer kon winnen. Op officiële ATP-toernooien nam de Amerikaan het al 13 keer op tegen Federer, de Zwitser won twaalf van die duels.
Roger Federer
(foto Belga)
Roddick verloor ondermeer twee Wimbledon-finales van de nummer één van de wereld en ook in de US Open-finale van 2006 was Federer te sterk voor hem.

Roddick heeft wel pech, want de de finale van de Kooyong Classic, een demonstratietoernooi in Melbourne, wordt niet opgenomen in de ATP-statistieken.

Federer, die niet meer had verloren sinds augustus 2006, blijkt dus toch niet onoverwinnelijk. De Zwitser had moeite met de wind en rukte opvallend vaak op naar het net, zonder succes.

Toen Roddick werd gevraagd of hij deze zege niet wou inruilen voor winst op de Australian Open, stapte hij met zijn trofee naar Federer en vroeg: "Zou dat kunnen?" Federer kon er wel om lachen.

Het is al de tweede keer op een rij dat Roddick de Kooyong Classic wint.

Marat Safin verliest de kleine finale in Melbourne

Ook Andy Murray lijkt klaar voor de Australian Open. In de kleine finale van de Kooyong Classic was de Brit te sterk voor Marat Safin. Murray klopte de Rus in twee sets: 7-6 (7/2) en 6-2.

10:48 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.