12-01-07

Clijsters opent in Melbourne tegen jonge Russin

Clijsters opent in Melbourne tegen jonge Russin

vr 12/01/07 - Kim Clijsters neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen Vasilisa Bardina, een jonge Russin. Kirsten Flipkens krijgt de Italiaanse Camerin voorgeschoteld. Bij de mannen kunnen de broers Rochus elkaar treffen in de 2e ronde. Xavier Malisse ontmoet een ex-finalist en Kristof Vliegen kan Rafael Nadal treffen.

Vasilisa Bardina (19) is de nummer 70 op de WTA-lijst. De Russin speelde nooit eerder tegen Clijsters. Maar Bardina is in vorm, in Hobart speelde ze vrijdag immers de finale, maar verloor die.
Kirsten Flipkens en Kim Clijsters
(foto Belga)
In de tabelhelft van Clijsters staan ook Daniela Hantuchova (mogelijke 8e finales) en ook Martina Hingis en Dinara Safina (mogelijke kwartfinales).

Kirsten Flipkens (WTA-104), de tweede Belgische vrouw in Melbourne, krijgt in de eerste ronde Maria Elena Camerin (24) voorgeschoteld.

De Italiaanse is de nummer 50 van de wereld. Flipkens speelde een keer eerder tegen Camerin; in 2004 won de Belgische in twee sets in Forest Hills, in de Verenigde Staten.

Als Flipkens de eerste ronde overleeft, dan wacht wellicht Jelena Dementjeva (Rus-7) in de tweede ronde.

De mannen krijgen het wellicht niet echt makkelijk
Bij de mannen kunnen de broers Rochus elkaar treffen in de tweede ronde. Maar dan moet Olivier Rochus (ATP-36) eerst voorbij de Australiër Chris Guccione (ATP-107), die hij nog nooit ontmoette.
Xavier Malisse
(foto Belga)
Broer Christophe (ATP-73) staat voor een moeilijkere opdracht, want hij krijgt Sébastien Grosjean (ATP-28) tegenover zich. Grosjean won zijn drie vorige duels van Rochus en speelde ooit de halve finales in Melbourne.

Die halve finale (in 2001) verloor Grosjean van zijn Franse landgenoot Arnaud Clément (ATP-41) en dat is nu net de opponent van Xavier Malisse (ATP-29, foto).

Dat wordt dus niet makkelijk voor Malisse. De laatste onderlinge ontmoeting (in Metz vorig jaar) verloor Malisse trouwens.

Kristof Vliegen (ATP-37) tot slot neemt het voor de eerste keer op tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-63). In de tweede ronde wacht wellicht niemand minder Rafael Nadal.

Bekijk de volledige loting voor de eerste ronde van de Australian Open door op de tabellen, rechts in het midden, te klikken.

13:40 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.