11-01-07

"Dit was een goede test voor Australian Open"

"Dit was een goede test voor Australian Open"

do 11/01/07 - Kim Clijsters heeft voor de tweede en laatste keer de finale van het toernooi in Sydney bereikt. In de halve finales schakelde ze de Chinese Na Li uit. In de finale wacht Jelena Jankovic, die in een bloedvorm steekt.

6-1, 1-6, 7-5

Clijsters-Li

Clijsters had Li al twee keer in twee sets verslagen, waaronder vorig jaar al eens in Sydney. Maar deze keer had ze meer moeite met de Chinese.

Clijsters was nochtans heel sterk begonnen en stak de eerste set op zak met 6-1. Maar Li slaagde er als eerste in om dit jaar in Sydney een set af te snoepen van Clijsters.

Kim Clijsters
(foto Belga)
Want in de tweede set draaide de opslag van Clijsters niet zo goed en dat betaalde ze cash.

Clijsters verzamelde vier dubbele fouten en leverde drie keer haar servicegame in: 6-1.

In de derde set herpakte ze zich, maar Na Li bood stevig weerwerk. Na bijna twee uur was de buit toch binnen, Clijsters won met 7-5.

In de finale neemt Clijsters het op tegen Jelena Jankovic. De Servische is net als Clijsters nog ongeslagen dit jaar en had woensdag nog met Amélie Mauresmo afgerekend.

In haar halve finale zette Jankovic de Tsjechische Nicole Vaidisova opzij in drie sets. Vorige week won ze nog het toernooi in Auckland.

Clijsters "Het was een goede test"
Na twee eenvoudige wedstrijden moest Kim Clijsters nog eens alles uit de kast halen. "Ik werd nog eens op de proef gesteld. Dat vond ik prima", zei ze.
Jelena Jankovic
(foto Belga)
"Het was een goede test voor de Australian Open. Niet alleen de tegenstander daagde me uit, ook met de hitte maakte ik opnieuw kennis."

Na de tweede set kregen Clijsters en Li tien minuten pauze door het warme weer down under.

"Na Li is de beste speelster van China. Ze heeft veel kracht, beweegt heel goed en slaat sterk op. Ze is veel sterker geworden."

Clijsters kan, na 2003, voor de tweede keer het toernooi van Sydney winnen. Maar dan moet ze voorbij een Jankovic (foto) in bloedvorm.

"Dan zal het nog beter moeten. Jankovic verloor vroeger al eens haar kalmte, maar ze staat nu met meer vertrouwen te tennissen. Ze wordt ook telkens beter."

Volg de finale vrijdag live

U kunt de wedstrijd tussen Clijsters en Jankovic vrijdagochtend helemaal live volgen. Canvas zendt de finale uit vanaf 9.30u, sporza.be en Teletekst zitten er vanaf dan ook met hun neus op.

Finale:
Jankovic (Ser)CLIJSTERS (3)
Halve finales:
Jankovic (Ser)Vaidisova (Tsj-8)6-4, 4-6, 6-4
CLIJSTERS (3)Li (Chn)6-1, 1-6, 7-5
Kwartfinales:
Jankovic (Ser)Mauresmo (Fra-1)7-5, 6-0
Vaidisova (Tsj-8)Ivanovic (Ser)6-4, 6-2
CLIJSTERS (3)Peer (Isr)6-2, 6-1
Li (Chn)Srebotnik (Svn)7-5, 6-1

18:51 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.