10-01-07

Venus Williams is er ook niet bij in Melbourne

Venus Williams is er ook niet bij in Melbourne

wo 10/01/07 - Een polsletsel houdt Venus Williams uit de Australian Open. Andy Roddick is er wel bij in Melbourne, maar mist waarschijnlijk zijn coach Jimmy Connors. Diens moeder is namelijk gestorven en wordt vrijdag begraven.

Venus Williams neemt niet deel aan de Australian Open, die maandag beginnen. Kunnen we dat "nieuws" eigenlijk nog een verrassing noemen?
Venus en Serena Williams
(foto Belga)
De 26-jarige Amerikaanse sukkelt met een blessure aan haar linkerpols, zo maakte de organisatie in Melbourne bekend.

In 2003 speelde Venus Williams nog de finale in Melbourne, maar die verloor ze van haar zus Serena. Daarna raakte ze nooit verder dan de vierde ronde.

Intussen is Williams naar de 48e plaats op de ranglijst gezakt. Speculaties over het einde van haar carrière zullen nu wel opnieuw opduiken.

Sinds Wimbledon 2005, toen ze haar laatste van vijf grandslamtoernooien won, kwakkelt Williams maar wat aan. Vooral haar elleboog en pols hinderen haar. Vorig jaar won ze voor het eerst sinds 1997 geen enkel toernooi.

Davydenko twijfelt over deelname aan Melbourne

Nikolaj Davydenko is onzeker voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Rus gaf in Sydney na de eerste set op tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu. De nummer drie van de wereld heeft last van zijn voet en gooide uit voorzorg de handdoek.

Rafael Nadal, Paradorn Srichaphan, Svetlana Koeznetsova en Nadja Petrova hadden zich eerder deze week ook al uit voorzorg teruggetrokken uit het toernooi van Sydney.

Roddick mist wellicht zijn coach Jimmy Connors
Andy Roddick zal op de Australian Open wellicht niet op zijn coach kunnen rekenen. Die coach, Jimmy Connors, heeft maandag namelijk zijn 82-jarige moeder verloren.
Connors met Roddick
(foto Belga)
"Er zijn nu belangrijkere dingen in het leven voor Jimmy dan naar Australië af te zakken", zei Roddick.

"Het is toch ook aan de andere kant van de wereld. Ik heb zijn moeder nooit ontmoet, maar ik weet zeker dat zij blij was dat wij samenwerkten en graag tips meegaf."

Gloria Connors was lang coach van haar zoon Jimmy. Die won acht grandslamtoernooien en was 160 weken op een rij nummer één van de wereld.

"Contact met Jimmy zal ik zeker nog hebben"

Vrijdag wordt moeder Connors begraven. Roddick: "Onrechtstreeks heb ik veel aan Gloria te danken. Zij kneedde Jimmy tot de tennisser die hij werd en aangezien Jimmy mij nu traint..."

Maar Roddick kan ook zonder Connors in Melbourne. "Ik weet wat Jimmy van mij verwacht. En we zullen zeker contact hebben. Hij zal mijn matchen bekijken en we zullen die analyseren."

12:59 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.