10-01-07

Malisse wil zich sparen voor de Australian Open

Malisse wil zich sparen voor de Australian Open

ma 08/01/07 - Xavier Malisse heeft verstek gegeven voor het toernooi van Sydney, hij wil vooral rusten in de aanloop naar de Australian Open. En Clijsters houdt niet van camera's. Lees de tennisweetjes.

Xavier Malisse heeft zijn planning omgegooid. Na zijn toernooizege in Chennai haakt hij af voor het toernooi in Sydney.
Xavier Malisse
(foto AP)
Malisse heeft geen zin om volgende week uitgeblust aan de Australian Open te beginnen en laat Sydney links liggen.

De Belg zou dinsdag in actie komen tegen James Blake, maar zegt af. Malisse wil met een week relatieve rust de Australian Open beter voorbereiden.

Dat eerste grandslamtoernooi van 2007 start volgende week. Malisse won zondag nog het enkel- en dubbeltoernooi in Chennai (foto) en werd weer eerste Belg op de ATP-ranglijst.

Door de afzegging komt Blake nu uit tegen Kevin Kim.

Hewitt heeft snel een nieuwe coach

Lleyton Hewitt heeft een nieuwe trainer: Scott Draper. Draper, ex-coach van het Australische Daviscup-team, krijgt het vertrouwen tijdens de Australian Open. Daarna evalueren Hewitt en Draper de samenwerking.

Draper is een goeie vriend van Hewitt. Na zijn tenniscarrière legde hij zich toe op golfen, maar dat was geen succes. Draper volgt Roger Rasheed op, die Hewitt verliet na zijn vroege uitschakeling in Adelaide.

Clijsters: "Hou niet van fotoshoots"
Kim Clijsters is in Sydney geland. De Australische fans kunnen amper geloven dat ze straks echt stopt.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Clijsters, die nog steeds heel populair is in Australië, kon ook door onze tegenvoeters niet overtuigd worden om voort te doen na 2007.

"Ik hou van mijn rustig leventje in België", zei Clijsters. "Ik speel geen tennis om bekend te zijn of bekend te blijven."

"Ik ben geen meisje om constant in de schijnwerpers te staan. Ik ben niet het type persoon dat van fotoshoots houdt", zei Kim Clijsters nog.

Larry Scott wil werk afmaken

Larry Scott blijft vijf jaar langer, tot eind 2011, baas van de WTA. De Amerikaan is 42 en is sinds maart 2003 voorzitter van de vrouwenbond. Onder Scott wil de WTA de kalender hervormen.

In 2009 zullen er nog maar 48 toernooien zijn. 57 organisatoren staan te trap pelen om op die kalender te geraken.

12:54 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.