10-01-07

Koeznetsova en Nadal moeten opgeven in Sydney

Koeznetsova en Nadal moeten opgeven in Sydney

di 09/01/07 - Voor Svetlana Koeznetsova en Rafael Nadal is de voorbereiding van de Australian Open in het water gevallen. Op het tennistoernooi van Sydney moesten ze alletwee opgeven. Koeznetsova kreeg geen adem meer, Nadal heeft last van zijn lies.

Rafael Nadal heeft in de eerste ronde tegen Chris Guccione de strijd gestaakt. De Australiër leidde met 6-5 in de eerste set.
Rafael Nadal
(foto AP)
Na twee medische time-outs gooide de Spanjaard de handdoek. De nummer twee van de wereld ondervond te veel last van zijn rechterlies en stapte naar het net.

"Ik wil geen enkel risico nemen. De Australian Open beginnen maandag. Dat toernooi is het enige wat telt", legde Nadal uit.

"Ik hoop om volgende week 100 procent fit te zijn." Vorig jaar miste Nadal het eerste grandslamtoernooi van het jaar door een blessure.

Koeznetsova: "Ik kan niet meer ademen"

Ook Svetlana Koeznetsova gaf in haar eerste wedstrijd in Sydney op. De Russin stond een set in het krijt tegen Katarina Srebotnik. Koeznetsova kwam uit Hongkong aan met bronchitis.

"Ik voel me slecht", zei Koeznetsova. "Ik moet tijdens een punt stoppen omdat ik anders niet kan ademen. Mijn neus zit volledig verstopt en het suist in mijn oren. Zo kan ik mij onmogelijk concentreren op mijn tennisspel."

Koeznetsova wil geen antibiotica nemen en hoopt dat rust zal volstaan om de Australian Open te halen. "Ik wil daar spelen, maar als het niet verbetert, zal ik moeten opgeven."

12:56 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.