08-01-07

De Belgen beginnen goed in Nieuw-Zeeland

De Belgen beginnen goed in Nieuw-Zeeland

ma 08/01/07 - Olivier Rochus versloeg op het ATP-toernooi in Auckland meteen titelverdediger Jarkko Nieminen, die hem vorig jaar nog had geklopt op hetzelfde toernooi. Kristof Vliegen was er te sterk voor Janko Tipsarevic.

Auckland ligt Olivier Rochus blijkbaar goed. Vorig jaar strandde hij er pas in de halve finales, na overwinningen tegen Montañes, Hernych en Ferrer.
Kristof Vliegen
(foto Belga)
Maar in die halve finale moest hij toen nipt zijn meerdere erkennen in Jarkko Nieminen, de latere winnaar van het toernooi.

Diezelfde Nieminen was dit keer de eerste tegenstander van Rochus. De Belg was dus op revanche op belust en dat loonde, want in twee sets speelde hij de titelverdediger naar huis: 7-6 (7/3) en 6-1.

Ook Kristof Vliegen bereikte in Nieuw-Zeeland de tweede ronde. Hij versloeg in twee sets de Serviër Janko Tipsarevic: 7-6 (7/3), 6-0.

Tipsarevic, die vorige week in Adelaide nog opgaf in zijn match tegen Lleyton Hewitt, won in 2006 het toernooi van Bergen, waar hij onder meer Olivier Rochus versloeg.

Xavier Malisse zou deze week spelen in Sydney, maar door zijn zege in Chennai (India) heeft hij verstek gegeven voor het toernooi in Australië.

17:31 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.