07-01-07

Malisse behaalt zijn tweede toernooizege

Malisse behaalt zijn tweede toernooizege

zo 07/01/07 - Xavier Malisse heeft het toernooi van Chennai (India) gewonnen. In zijn tiende ATP-finale versloeg hij de Oostenrijker Stefan Koubek in twee sets.

6-1, 6-3

Malisse-Koubek

Malisse (ATP-37) kwam nooit in de problemen tegen de linkshandige Koubek (ATP-79), die hij in het verleden al drie keer had verslagen.
Xavier Malisse
(foto AP)
Malisse speelde erg geconcentreerd en solide. De Belg ging meteen door de opslag van de Oostenrijker en zou dat nog enkele keren doen. Zelf gaf Malisse zijn service maar één keer prijs.

Malisse speelde met gevarieerd tennis zijn tegenstander soms van het kastje naar de muur. Na 24 minuten eenrichtingstennis mepte Koubek de eerste setbal buiten, 6-1.

In de tweede set sloeg Koubek harder, maar Malisse was niet uit zijn lood te slaan. Hij wachtte rustig af en sloeg dan zelf toe of dwong Koubek tot een zoveelste fout.

Bij zijn tweede matchpunt was het raak voor Malisse, toen Koubek tijdens een rally de bal in het net mepte.

Het leverde Malisse de titel "the man of the moment" op van de plaatselijke speaker en een cheque van bijna 56.000 dollar.

"Als ik zo blijf spelen, wordt het leuk"
Xavier Malisse was op het Indiase hardcourt aan zijn tiende finale toe. Hij had er maar een gewonnen, die in Delray Beach (VS) in 2005.
Xavier Malisse
(foto Belga)
Malisse straalde toen hij het publiek te woord stond. "Het is een droom om het jaar zo te kunnen beginnen. Het was een fantastische week. Dit is goed voor mijn vertrouwen. Als ik zo blijf spelen, wordt het leuk."

Malisse had op weg naar de finale o.a. Rafael Nadal verslagen. Met soms wervelend tennis zette hij Koubek opzij.

Koubek: "Malisse was te sterk voor me. Hij is een mooie winnaar. Hij heeft de hele week prachtig gespeeld en verdient de eindzege. Wat mezelf betreft: ik ben al lang blij dat ik de finale speelde."

Malisse juichte twee keer

Malisse won ook het dubbelspel in Chennai. Meteen na zijn finale in het enkelspel ging hij samen met Dick Norman het veld op. Het Belgische duo won van Salva-Vidal en Rafael Nadal in twee sets. Twee keer werd het een tiebreak, twee keer wonnen de Belgen met 7/4.

Finale:
MALISSE (3)Koubek (Oos)6-1, 6-3
Halve finales:
MALISSE (3)Nadal (Spa-1)6-4, 7-6 (7/4)
Koubek (Oos)Moya (Spa-5)6-3, 6-1
Kwartfinales:
Nadal (Spa-1)Sanguinetti (Ita)6-3, 6-2
MALISSE (3)Santoro (Fra-6)6-4, 4-6, 6-0
Koubek (Oos)Benneteau (Fra-4)6-1, 6-2
Moya (Spa-5)Karlovic (Kro)6-4, 7-6

20:28 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.