29-12-06

Martens: "Soms is België een kleingeestig land"

Martens: "Soms is België een kleingeestig land"

vr 29/12/06 - Ex-VTV-coördinator Steven Martens werkt nu voor de Britse tennisbond. "Het tennis in Vlaanderen kan zonder mij", verzekert hij. "Maar het ledenaantal zal wel zakken."

Steven Martens (foto) legt in Het Laatste Nieuws uit hoe de Lawn Tennis Association, de Britse tennisbond, bij hem is terechtgekomen.
Steven Martens
(foto Belga)
"Het is begonnen met informele gesprekken met Roger Draper, de nieuwe grote baas van de LTA."

"In het najaar nam een headhuntersbureau contact met me op", vertelt Martens. Enkele beperkingen in Vlaanderen hebben meegespeeld in zijn keuze.

"Ik ben de laatste jaren meermaals in contact gekomen met de logheid van het systeem. Op dat vlak is België soms een kleingeestig land. De VTV levert goed werk, maar is budgettair beperkt."

"Het tennis in Vlaanderen kan zonder mij", voorspelt Martens. "De structuur en de trainingsopleiding stáán er."

"Zonder echte toppers zal de pers snel afhaken"

Kim Clijsters stopt in 2007, wat voor gevolgen zal dat hebben voor het tennis in Vlaanderen? "Ik zie een gezonde toekomst voor het tennis, maar vrees dat het nooit meer goed genoeg zal zijn."

"We hebben nog wel wat fatsoenlijke spelers in de pijplijn zitten en zullen altijd ons mannetje blijven staan. Maar zonder echte toppers zal de pers er minder aandacht aan besteden. En als die media-aandacht wegvalt, zal het aantal leden in Vlaamse clubs zakken."

19:00 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Xavier Malisse heeft de beste ogen van de ATP

Xavier Malisse heeft de beste ogen van de ATP

vr 29/12/06 - Van alle tennissers haalt uitgerekend Xavier Malisse de beste score met de Hawk-eye, het elektronische hulpmiddel dat spelers kunnen inroepen om beslissingen van de refs aan te vechten. "Het is een van de beste innovaties uit het tennis", zegt Malisse.

Met 66% juiste challenges tijdens de US Open Series (10 toernooien) staat Xavier Malisse helemaal bovenaan bij de mannen.
Xavier Malisse
(foto Belga)
"Dat is niet zo belangrijk", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik vind het wel een van de beste innovaties in het tennis."

"Ook al tonen de videobeelden aan dat je verkeerd bent, helpt het. Je krijgt dan tenminste niet het gevoel dat je bestolen bent", legt Malisse uit.

"Het is leuk dat Xavier het lijstje aanvoert", reageert Steven Martens. "Zeker als je zijn achtergrond kent. Maar pas als dat volgend jaar ook zo is, zijn die statistieken relevant."

Kim Clijsters deed het amper twee keer met Hawk-eye

Het valt ook op dat Kim Clijsters amper twee keer een beroep op Hawk-eye. Mannen zijn daarin rationeler", zegt Martens. "Vrouwen zijn emotioneler en durven zich minder makkelijk te uiten."

18:59 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weer datzelfde artikel", zucht Justine Henin

Weer datzelfde artikel", zucht Justine Henin

do 28/12/06 - "De trainingen van Justine verlopen vlot. Niks speciaals te melden!" Dat staat op de website van Justine Henin-Hardenne. Over een Spaanstalig artikel met haar coach Carlos Rodriguez maakt de tennisster zich geen zorgen.

"Er resten Justine Henin nog twee dagen traingswerk in Monaco, waarna op zondag een rustdag volgt", staat op de website van de nummer een van de wereld.
Justine Henin
(foto Belga)
"Maandag vertrekt Justine dan naar het land van de kangoeroes. Ter plaatse kan Justine nog een week trainen om zich aan te passen aan het klimaat."

Henins eerste wedstrijd is op het toernooi van Sydney in Australië, dat op 8 januari van start gaat.

Vorig jaar won Henin in de finale van Sydney (foto) van Francesca Schiavone. Na dat toernooi gaat het richting Melbourne, voor het eerste grandslamtoernooi.

"Het interview is hetzelfde als na de Masters"
Uitgerekend donderdag zijn opnieuw artikels verschenen waarin Carlos Rodriguez snoeihard uithaalt naar Kim Clijsters. Volgens Henin gaat het echter om hetzelfde artikel als na de Masters.
Kim Clijsters en Justine Henin
(foto Belga)
Rodriguez, Henins coach, zou Clijsters toen een "rotwijf" hebben genoemd. Hij gaf ook Lei Clijsters een veeg uit de pan omdat die zijn excuses niet had aangeboden na dopingbeschuldigingen.

Maar Rodriguez ontkende achteraf dat hij die woorden ooit in zijn mond had genomen.

Henin laat weten dat het interview van donderdag hetzelfde is als van na de Masters en dat Rodriguez dat niet zei

18:58 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende