29-12-06

Xavier Malisse heeft de beste ogen van de ATP

Xavier Malisse heeft de beste ogen van de ATP

vr 29/12/06 - Van alle tennissers haalt uitgerekend Xavier Malisse de beste score met de Hawk-eye, het elektronische hulpmiddel dat spelers kunnen inroepen om beslissingen van de refs aan te vechten. "Het is een van de beste innovaties uit het tennis", zegt Malisse.

Met 66% juiste challenges tijdens de US Open Series (10 toernooien) staat Xavier Malisse helemaal bovenaan bij de mannen.
Xavier Malisse
(foto Belga)
"Dat is niet zo belangrijk", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik vind het wel een van de beste innovaties in het tennis."

"Ook al tonen de videobeelden aan dat je verkeerd bent, helpt het. Je krijgt dan tenminste niet het gevoel dat je bestolen bent", legt Malisse uit.

"Het is leuk dat Xavier het lijstje aanvoert", reageert Steven Martens. "Zeker als je zijn achtergrond kent. Maar pas als dat volgend jaar ook zo is, zijn die statistieken relevant."

Kim Clijsters deed het amper twee keer met Hawk-eye

Het valt ook op dat Kim Clijsters amper twee keer een beroep op Hawk-eye. Mannen zijn daarin rationeler", zegt Martens. "Vrouwen zijn emotioneler en durven zich minder makkelijk te uiten."

18:59 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.