29-12-06

Martens: "Soms is België een kleingeestig land"

Martens: "Soms is België een kleingeestig land"

vr 29/12/06 - Ex-VTV-coördinator Steven Martens werkt nu voor de Britse tennisbond. "Het tennis in Vlaanderen kan zonder mij", verzekert hij. "Maar het ledenaantal zal wel zakken."

Steven Martens (foto) legt in Het Laatste Nieuws uit hoe de Lawn Tennis Association, de Britse tennisbond, bij hem is terechtgekomen.
Steven Martens
(foto Belga)
"Het is begonnen met informele gesprekken met Roger Draper, de nieuwe grote baas van de LTA."

"In het najaar nam een headhuntersbureau contact met me op", vertelt Martens. Enkele beperkingen in Vlaanderen hebben meegespeeld in zijn keuze.

"Ik ben de laatste jaren meermaals in contact gekomen met de logheid van het systeem. Op dat vlak is België soms een kleingeestig land. De VTV levert goed werk, maar is budgettair beperkt."

"Het tennis in Vlaanderen kan zonder mij", voorspelt Martens. "De structuur en de trainingsopleiding stáán er."

"Zonder echte toppers zal de pers snel afhaken"

Kim Clijsters stopt in 2007, wat voor gevolgen zal dat hebben voor het tennis in Vlaanderen? "Ik zie een gezonde toekomst voor het tennis, maar vrees dat het nooit meer goed genoeg zal zijn."

"We hebben nog wel wat fatsoenlijke spelers in de pijplijn zitten en zullen altijd ons mannetje blijven staan. Maar zonder echte toppers zal de pers er minder aandacht aan besteden. En als die media-aandacht wegvalt, zal het aantal leden in Vlaamse clubs zakken."

19:00 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.