25-12-06

Roger Federer slaat balletje met cricketbat

Roger Federer slaat balletje met cricketbat

zo 24/12/06 - Roger Federer heeft een tweedaagse trip achter de rug in het zuiden van India, waar hij de slachtoffers van de tsunami een duwtje in de rug kwam geven. Federer was er als ambassadeur van Unicef.

In 2004 eiste de tsunami het leven van 200.000 mensen, van wie 8.000 in Tamil Nadu, het district waar Federer op bezoek was. Tienduizenden mensen werden dakloos, onder wie een hoop kinderen.
Roger Federer
(foto AP)
Drie jaar later zijn de gevolgen van de ramp nog zichtbaar. Federer: "Het was een prachtige ervaring. Ik heb met de kinderen gesproken en met een cricketbat enkele tennisballen weggeslagen."

Er waren honderden mensen komen opdagen om naar de geïmproviseerde cricket-match te kijken. Het is niet bekend welk niveau Federer haalde met de bat, maar applaus oogstte hij wel.

"Ik weet dat de cricket hier veel betekent. Ik volg de sport zelf ook", zei Federer wiens moeder Zuid-Afrikaanse is. "In het begin gooiden ze het balletje traag naar mij, maar toen ze begrepen dat ik het niet slecht deed, ging het iets harder."

13:34 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.