23-12-06

Clijsters: "Ik heb me weer 200% kunnen geven"

Clijsters: "Ik heb me weer 200% kunnen geven"

do 21/12/06 - Kim Clijsters kan nauwelijks wachten om aan haar laatste seizoen te beginnen. "Ik pak mijn koffers weer met plezier." Van haar voornemen om te stoppen heeft ze nog geen spijt. "'s Avonds in bed heb ik een goed gevoel."

Sporza Radio had een exclusief gesprek met Kim Clijsters. "Dit is de eerste keer dat ik me voor 200% heb kunnen geven", zei Clijsters. "Dat geeft een goed gevoel. Ik weet nu dat ik in Australië een driesetter in 40 graden kan spelen."
Kim Clijsters
(foto Belga)
"Je kunt het uit je hoofd zetten dat je het fysiek misschien niet aankunt. Dat is vroeger al anders geweest."

"Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en wil wedstrijdritme opdoen. Dan komt de motivatie bij mij vanzelf", zegt Clijsters (foto).

"Ik pak mijn koffers weer met plezier. Voor de tweede week van de grandslamtoernooien doe ik het weer allemaal."

Clijsters herhaalde haar voornemen om in 2007 te stoppen. "Ik ga trouwen en wil een jonge moeder zijn. Ik heb altijd graag kindjes gezien", meldde ze.

Zou een trainer geen extra hulp zijn? "Mijn sparringpartner zegt ook veel goeie dingen", zei Clijsters. "Meer dan een coach ooit tegen mij heeft gezegd. Ik leerde al veel van hem. Ik heb meer discipline dan toen ik nog onder Carl Maes of Marc De Hous aan de slag was."

"Door zelf mijn vluchten en hotels te boeken en me zelf in te schrijven voor toernooien werd ik veel volwassener. 's Avonds in bed heb ik een goed gevoel."

13:03 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.