23-12-06

Antwerpen pakt uit met bobblehead en V.Williams

Antwerpen pakt uit met bobblehead en V.Williams

do 21/12/06 - De Diamond Games bereiden net als vorig jaar een stunt voor rond Kim Clijsters. De toeschouwers voor haar eerste match krijgen allemaal een "bobblehead". Ondertussen maakte organisator Bob Verbeeck enkele nieuwe namen bekend.

De Diamond Games worden het laatste toernooi van Kim Clijsters op Belgische bodem. Volgens organisator (en vriend van de familie) Bob Verbeeck verloopt Clijsters' voorbereiding naar wens.
Kim Clijsters
(foto Belga)
"Kim is volop aan het trainen. Ze oefent elke dag anderhalf tot twee uur." Op 1 januari vertrekt Clijsters naar Hongkong, voor een exhibitietoernooi.

De mensen die in Antwerpen naar de eerste match van Clijsters komen kijken, krijgen weer een verrassing. In de vorige editie was dat een fles champagne, nu een zogeheten "bobblehead". Dat is een figuurtje in de vorm van Clijsters. "We
hebben er 15.000 van", zegt Verbeeck.

"Het concept heb ik ontdekt in de VS. Daar behoort de bobblehead tot de meest geliefde sportgadgets. Vooral in de NBA worden er veel gemaakt. Zo zijn er van Dirk Nowitzki en Michael Jordan."

"Ook in het tennis bestaan ze. Ik heb er al op de US Open gezien. Kim zag het figuurtje ook al en vond het "cool"."

  • Ondertussen loopt de voorverkoop voor Antwerpen als een trein. "Er zijn al 75.000 tickets verkocht. Dat is 10 procent meer dan vorig jaar dezelfde tijd. Toch zijn er nog tickets voor alle sessies. Voor de finale zijn er nog 3000."
Venus Williams gaat voor derde toernooiwinst

De Diamond Games waren al verzekerd van zeven top 20-speelsters en daar zijn er nog eens twee bijgekomen: Anna Tsjakvetadze (Rus-13) en Patty Schnyder (Zwi-9) zakken midden februari ook naar Antwerpen af. Bovendien zal ook Venus Williams te bewonderen zijn. De Amerikaanse beeïndigde 2006 op de 46e stek, maar won wel al twee keer in Antwerpen.

13:02 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.