16-12-06

Vliegen: "Ik wil de lijn van 2006 doortrekken"

Vliegen: "Ik wil de lijn van 2006 doortrekken"

vr 15/12/06 - Kristof Vliegen, de beste Belg op de wereldranglijst; heeft vrijdag Lotto als zijn nieuwe kledingsponsor voorgesteld. Hij greep dat moment ook aan om zijn doelen voor 2007 vast te leggen.

"Ik wil de lijn van 2006 doortrekken", zegt Kristof Vliegen. "Met het vertrouwen uit 2006 moet ik in staat zijn om de eerste week van een grandslamtoernooi te overleven."
Kristof Vliegen
(foto Photonews)
"Daarnaast wil ik België in de Wereldgroep van de Daviscup houden", zegt Kristof Vliegen.

Kristof Vliegen (ATP-31) stak Olivier Rochus voorbij op de ATP-ranking en is nu de beste Belg. "Dat is leuk, maar meer ook niet", zegt Vliegen.

"We motiveren elkaar ook onderling door sms'en te sturen bij goede prestaties", zegt Vliegen.

Vliegen begint aan het seizoen met het toernooi van Doha (Qatar). "Ik voel me mentaal fris en vol zelfvertrouwen. Ik wil volgend jaar m'n spel zo gevarieerd en enthousiast mogelijk houden."

Hulp van conditietrainer

Vliegen krijgt in 2007 de hulp van een conditietrainer. Eric Lambert is nieuw in het tennis, maar begeleidde eerder basketbalclubs Charleroi en Antwerpen.

"Ik kijk ernaar uit om een atleet individueel te begeleiden", zegt Lambert. "In België mis ik de ultieme mentale overgave om doelen te bereiken. Want je presteert uiteindelijk zoals je traint"

12:51 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.