15-12-06

Lindsay Davenport verwacht Wimbledon-baby

Lindsay Davenport verwacht Wimbledon-baby

wo 13/12/06 - De Amerikaanse Lindsay Davenport laat het seizoensbegin voor wat het is. Ze is immers zwanger. En het zit er bovenarms op tussen de heilige huisjes van het tennis. De ITF laakt het winstbejag van de ATP en de WTA en bindt de strijd aan tegen de organisatoren van het profcircuit bij de mannen en de vrouwen.

Lindsay Davenport mist de start van het nieuwe seizoen. De Amerikaanse is immers zwanger van haar eerste kindje.
Lindsay Davenport
(foto Belga)
De geboorte wordt verwacht rond Wimbledon. Misschien is dit meteen het einde van Davenports tennisloopbaan, maar daar repte de 30-jarige nog niks over.

Davenport won de US Open in 1998, Wimbledon in 1999 en de Australian Open in 2000. In 1996 pakte ze olympisch goud.

Vorig seizoen kreeg Davenport te kampen met rugproblemen. Ze moest een pak toernooien laten schieten en eindigde het jaar als 25e op de wereldranglijst.

Garrison blijft Fed Cup-coach van de VS

De Amerikaanse Fed Cup-coach Zina Garrison heeft haar contract voor een jaar verlengd. Garrison staat zo voor het vierde jaar op een rij aan het roer van het Fed Cup-team.

De VS is de volgende tegenstander van België. Dit jaar beten de Amerikanen in de halve finales nog in het zand tegen België.

ITF maakt ruzie met WTA en ATP
De preses van de Internationale Tennisfederatie ITF, Francesco Ricci Bitti, vindt dat het met het tennis de verkeerde kant uitgaat.
Francesco Ricci Bitti en Kim Clijsters
(foto Belga)
"De ATP (mannentennis) en WTA (vrouwentennis) zijn onze sport aan het kapotmaken", windt de voorzitter van de overkoepelende tennisfederatie er geen doekjes om.

De ITF wil niet wijken voor de druk van de ATP, die het mannencircuit wil wijzigen. Vanaf 2008 wil de ATP "mini-grandslamtoernooien" organiseren met een vettere prijzenpot.

"De beste tennissers verdienen het om veel geld te krijgen. Sport is ontspanning, maar ze moet geloofwaardig blijven", waarschuwt de ITF-voorzitter Francesco Ricci Bitti.

"Wie genoeg verdient, verliest motivatie"
De ITF wijst erop dat het geld de doodsteek kan zijn voor veel jonge tennissers. "Het geld kost veel carrières."
Justine Henin
(foto Belga)
"Jonge spelers die genoeg verdienen, verliezen hun motivatie." De grote boeman volgens Ricci Bitti is de nieuwe baas van de ATP: Etienne de Villiers.

De Villiers verbergt niet dat hij, naar het voorbeeld van zijn vorige werkgever Disney, de winsten van de ATP fors wil verhogen.

Vooral de toelating om startgelden te betalen, ziet de ITF niet zitten. "Zo kan een speler meer verdienen door zich in te schrijven, dan door het toernooi te winnen", klaagde een organisator al.

15:57 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.