15-12-06

Henin is officieel ambassadrice van de Unesco

Henin is officieel ambassadrice van de Unesco

do 14/12/06 - Justine Henin-Hardenne is in Parijs gelauwerd als sportkampioene van Unesco. "Een hele grote eer", zei de Belgische tennisster. In eigen land gaat de deur van de Daviscup weer open voor Xavier Malisse.

De Unesco had vorige maand al bekendgemaakt dat Henin de prijs zou krijgen en uitgeroepen zou worden tot Unesco-ambassadrice.

Het is nog maar de zesde keer dat een sporter de prijs krijgt, Henin is zelfs de eerste vrouw.

Justine Henin-Hardenne
(foto Belga)
Sergej Boebka (atletiek), Pele (voetbal), David Doillet (judo), Vjatsjeslav Fetisov (ijshockey) en Michael Schumacher (F1) gingen haar voor en de boksende broers Klitsjko staat die eer ook nog te wachten.

Officieel draagt Henin de titel van Kampioen voor de Sport. De Unesco eert haar omwille van "haar sterke karakter, inzet, fair-play en integriteit".

De Unesco ziet in Henin-Hardenne een uitstekende ambassadrice om de strijd tegen doping te propageren: "Ze kan jonge sporters helpen om hen een gevoel voor ethiek bij te brengen."

Zondag kan Henin weer een prijs in de wacht slepen. Dan vindt de verkiezing voor Sportvrouw van het Jaar plaats.

"Tennis is niet het allerbelangrijkste"

"Het is een eer", zei een emotionele Henin op Roland Garros, waar de huldiging plaats had. "Dit doet me meer deugd dan wat ik op het tennisveld presteer. Tennis is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste in mijn leven. Ik ben zeer trots."

Drummen voor de Daviscup
De tennissers van de nationale mannenploeg hebben zich allemaal beschikbaar gesteld voor het nieuwe seizoen.
Julien Hoferlin
(foto Belga)
In februari ontvangt ons land Australië in de eerste ronde in de wereldgroep van de Davisbeker.

Rond 15 januari maakt bondscoach Julien Hoferlin (foto) de selectie bekend voor de ontmoeting.

Voor het eerst in vier jaar speelt België opnieuw in de Wereldgroep van de Davisbeker. Vorig jaar won ons land de barrages van Slovakije.

De spelers praatten donderdag ook over Xavier Malisse. "Een terugkeer is niet voor onmiddellijk, maar op langere termijn is hij weer welkom", luidt het.

15:51 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.