07-12-06

Henin: "Clijsters heeft mij oprecht omhelsd"

Henin: "Clijsters heeft mij oprecht omhelsd"

wo 06/12/06 - Het jaar 2006 was bijzonder emotioneel voor Justine Henin-Hardenne. Enkele weken na het seizoen praat de nummer een op de wereldranglijst openhartig over de mindere periode met haar coach, haar band met Clijsters en haar leven in Monaco.

Tom Boonen en Gert Steegmans zijn niet de enige Belgen die momenteel in Monaco vertoeven. Ook Justine Henin-Hardenne geniet er van de herfst. Le Soir zocht Henin op.
Justine Henin
(foto Belga)
"Ik weet nog altijd niet hoe ik erin geslaagd ben om de Masters te winnen", steekt Henin van wal. "Winnen in Madrid gaf me nog meer voldoening dan mijn zege op Roland Garros van dit jaar."

Voor de Masters was Justine Henin geblesseerd geraakt in de finale van de Fed Cup. In de periode daarna liep het wat minder met coach Carlos Rodriguez.

"We hebben elkaar toen bijna een maand niet gezien, dat was nog nooit gebeurd. Carlos bleef op de hoogte, maar hield zich op de achtergrond. Tien minuten voor de halve finale tegen Sjarapova in Madrid hebben we alles doorgepraat."

"Ik heb toen alles gezegd wat op mijn lever lag. Ik was zo emotioneel dat ik moest huilen. Ik had het gevoel dat ik Carlos ontgoocheld had. Toen ik daarna op de court kwam, voelde ik me bevrijd."

"Weet nog niet wanneer ik zal stoppen"

Door de Masters te winnen heeft Justine Henin-Hardenne een van de schaarse leemtes op haar palmares gevuld. Dat gaf haar een voldaan gevoel.

"Maar wanneer ik zal stoppen, weet ik nog niet. Dat zou over vier of vijf jaar kunnen zijn. In elk geval pas wanneer ik zin heb in iets anders", zei Justine Henin-Hardenne.

"Ik ben 24 jaar, maar heb het gevoel dat ik al verschillende levens geleefd heb. De mensen maken van mij een volwassene, die ik nog atijd niet ben."

"We zijn te vaak tegen elkaar opgezet"
Justine Henin spreekt in Le Soir ook nog een keer over haar relatie met Kim Clijsters. "Het belangrijkste is dat we respect hebben voor elkaar", luidt het.
Kim Clijsters en Justine Henin
(foto Belga)
"Het zal raar zijn wanneer Kim er niet bij is. We hebben veel meegemaakt, dingen die ik nooit zal vergeten.

"We zijn te vaak tegen elkaar opgezet geweest, maar in een klein land als België was dat bijna onvermijdelijk", zegt Henin.

"In Madrid heeft Kim Clijsters me omhelsd na mijn zege tegen Sjarapova. Ik voelde toen de oprechtheid."

"Met Kim zal er een grote concurrente verdwijnen, maar andere rivales zullen me wel scherp houden", zei Henin-Hardenne nog.

"Leven in Monaco bevalt me"

Justine Henin verliet België voor Monaco en lijkt niet van plan om snel terug te keren. "Maar in maart volgend jaar gaan we hier wel verhuizen", zegt ze.

"Er zijn te veel werkzaamheden in dit gebouw en ik vind het ook te duur. Ik kan het me permitteren, maar ik vind dat ik te veel betaal voor wat ik in deze blok krijg."

"Het leven in Monaco bevalt me. De eerste maanden waren zwaar, maar nu leef ik hier als iedereen. De remmingen zijn verdwenen."

19:43 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.