06-12-06

Topspelers houden Daviscup-finale in balans

Topspelers houden Daviscup-finale in balans

vr 01/12/06 - Nikolaj Davydenko had Rusland op voorsprong gebracht. Hij klopte in Moskou de Argentijn Juan Ignacio Chela in vier sets. Daarna had de Argentijnse topspeler David Nalbandian weinig last van een zenuwachtige Marat Safin. Na één dag staat het dus 1-1 in de Daviscup-finale.

6-1, 6-2, 5-7, 6-4

Davydenko-Chela

Nikolaj Davydenko heeft Rusland op het goede spoor gezet. Hij maakte in vier sets komaf met de Argentijn Juan Ignacio Chela. Chela had de vorige vijf ontmoetingen met Davydenko gewonnen, maar daar was weinig van te merken in de eerste balwisselingen.
Juan Ignacio Chela
(foto Belga)
Davydenko voelde zich duidelijk in zijn sas op het snelle tapijt in Moskou. Hij dicteerde het tempo vanaf de achterlijn en ging in de eerste twee sets telkens twee keer door Chela's opslag.

In de derde set had de nummer 33 van de wereld een heropleving. Chela maakte minder fouten, liet enkele staaltjes van zijn kunnen zien en pakte de derde set met 7-5.

Even was er weer hoop, ook voor de talrijke, luidruchtige Argentijnse supporters. Maar Davydenko zette de puntjes op de i in de vierde set.

Chela vond opnieuw geen antwoord op het spel van de Rus en moest snel zijn opslag inleveren. In iets meer dan drie uur mocht Chela inpakken.

De organisatie in Moskou staat wel nog niet helemaal op punt. Toen Nikolaj Davydenko een beroep wou doen op de hawk-eye, was er een technisch probleem met de tv-schermen. Het punt moest opnieuw gespeeld worden.

Nalbandian doet wat hij moet doen

4-6, 4-6, 4-6

Safin-Nalbandian

In de tweede match stond de Argentijnse topspeler David Nalbandian dus al onder druk. Bovendien moest de nummer acht van de wereld het opnemen tegen Marat Safin (foto), voormalig nummer één en dus nooit te onderschatten.
Marat Safin
(foto Belga)
Safin, momenteel 26e van de wereld, rekende op zijn harde opslag om het duel te winnen.

De Rus sloeg ook 20 aces, maar Nalbandian stond sterk te retourneren. Safin vond maar geen antwoord op de snoeiharde slagen van de Argentijn.

Woelwater Safin ging dan maar in discussie met het publiek en de umpire. Hij vroeg ook videoherhalingen wanneer hij de bal wel 20 centimeter buiten geslagen had.

Na drie sets mocht de zenuwachtige Safin naar de kleedkamers, onder het toeziend oog van ex-president Boris Jeltsin.

 
Finale wereldgroep (1 tot 3/12 in Moskou, tapijt)
RuslandArgentiniëstand: 3-2
Nikolaj DavydenkoJuan Ignacio Chela 6-1, 6-2, 5-7, 6-4
Marat SafinDavid Nalbandian 4-6, 4-6, 4-6
Toersoenov/SafinCalleri/Nalbandian 6-2, 6-3, 6-4
Nikolaj DavydenkoDavid Nalbandian 2-6, 2-6, 6-4, 4-6
Marat SafinJosé Acasuso 6-3, 3-6, 6-3, 7-6 (7/5)

18:17 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.