06-12-06

Marat Safin: "Een van mijn mooiste momenten"

Marat Safin: "Een van mijn mooiste momenten"

zo 03/12/06 - Rusland heeft zich voor de tweede keer tot beste tennisland van de wereld gekroond. De Russische mannen mochten voor de eerste keer de trofee in de lucht steken voor eigen publiek. In Moskou werd Argentinië met 3-2 verslagen na een spannende driedaagse.

Safin-Acasuso

6-3, 3-6, 6-3, 7-6

Bij 2-2 speelden Marat Safin en José Acasuso de beslissende wedstrijd. Safin moest het onderste uit de kan halen, maar kon toch de begeerde Davisbeker uit de brand slepen voor Rusland.
Marat Safin
(foto Belga)
Acasuso (ATP-27) mocht bij 5-4 in de vierde set serveren voor de set en voor een 2-2-stand in de partij, maar Safin kwam terug en won de tiebreak met 7-5 op zijn tweede matchpunt.

"Ik stond onder druk en had schrik", bekende Safin (ATP-26) na de wedstrijd. "Ik wilde die beker echt niet uit handen geven."

"Het was moeilijk om de wedstrijd onder controle te houden. Ik maakte enkele moeilijke momenten door, maar alles kwam goed, gelukkig."

"Acasuso speelde goed, maar miste misschien wat ervaring. Het dubbelspel is heel belangrijk geweest voor ons. Toersoenov was uitzonderlijk goed en speelde dus een belangrijke rol. Dit is een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Dit motiveert me om voort te tennissen."

Nalbandian had Argentijnen hoop gegeven

Nalbandian-Davydenko

6-2, 6-2, 4-6, 6-4

Rusland was de slotdag ingegaan met een 2-1-achterstand, maar Nalbandian gaf in het eerste enkelspel van de dag de Argentijnen weer hoop door Nicolaj Davydenko te kloppen.
David Nalbandian
(foto Belga)
Omdat Rusland nog maar één zege nodig had voor de titel, had Davydenko als eerste de kans om zijn land de beker te schenken.

Even ging hij goed mee met Nalbandian, maar hij kon het niet volhouden.

"In de kleedkamer voelde ik geen zenuwen, maar eens op het veld was het helemaal anders, ik verstijfde gewoon. Plots vroeg ik me af hoe ik nu weer m'n beste tennis moest spelen", zei Davydenko, nochtans 's werelds nummer 3.

Davydenko sloeg 8 dubbele fouten en maakte niet minder dan 76 unforced errors. Het liet Nalbandian, ondanks zijn 47 onnodige fouten, toe om de partij naar zich toe te trekken. Nalbandian is de nummer 8 in de wereld.

Thuisfans juichen bij de derde keer

Het is de tweede Davisbeker voor de Russen. In 2002 pakten ze al eens de wereldtitel in Frankrijk.

Dit keer lukte het eindelijk voor eigen publiek, na mislukte pogingen in de finales van 1994 (tegen Zweden) en 1995 (tegen de VS).

Rusland volgt op de erelijst Kroatië op. Op weg naar de finale versloeg het Nederland, Frankrijk en de VS.

Argentinië had al één finale gespeeld. In 1981 werd verloren van de VS.

18:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.