06-12-06

"Henin is de Federer van het vrouwentennis"

"Henin is de Federer van het vrouwentennis"

di 05/12/06 - John McEnroe heeft maandag een demonstratiewedstrijd gespeeld in Marche-en-Famenne. De 47-jarige Amerikaan greep de kans om zijn licht te laten schijnen over het tennis in het algemeen en Justine Henin en Kim Clijsters in het bijzonder.

"Justine Henin-Hardenne is de Roger Federer van het vrouwentennis", zegt McEnroe, die zijn liefde voor Henin nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.
John McEnroe
(foto Belga)
"Zoals Henin haar streng trekt tegen reuzen als Maria Sjarapova en Lindsay Davenport, dat is bewonderenswaardig", vindt McEnroe.

"En ook hoe Justine speelt. Weet je dat er in de vrouwenfinale op Wimbledon meer serve-and-volley gespeeld werd dan bij de mannen?"

"Henin speelt tennis naar mijn hart. Toch denk ik dat ik haar nog kan kloppen", grapte McEnroe.

"Maar we kunnen maar beter snel spelen, want mijn lichaam houdt het niet zo lang meer uit."

En de humor was ook intact toen McEnroe een partijtje speelde met Sabine Appelmans en Dominique Monami. "Ik ken hun palmares niet zo goed, maar als ik me niet vergis, zijn ze veel beter dan Henin en Clijsters."

"Waarom zou Clijsters niet doen als Hingis?"
Heeft John McEnroe begrip voor de keuze van die andere Belgische topspeelster, Kim Clijsters, om al op haar 24e te stoppen?
John McEnroe
(foto Belga)
"Kim Clijsters heeft de afgelopen jaren geen geluk gehad met blessures", vindt McEnroe.

"Ik kan me inbeelden dat je daardoor gefrustreerd raakt. Bovendien is haar spel fysiek veeleisend, zelfs al ben je zo sterk als Clijsters."

"Daarbij, waarom zou ze niet doen zoals Hingis? Die was ook tennismoe, nam even rust en staat er nu weer."

"Als Clijsters ooit beslist om terug te keren, dan staat ze zo weer op topniveau, hoor."

"Federer zou zelfs winnen met een tandenstoker"

* McEnroe over Roger Federer: "Hij mag dan niet de persoonlijkheid hebben van Jimmy Connors, maar Federer laat zijn racket spreken. Hij speelt het mooiste tennis dat ik ooit zag."

"Samen met Pete Sampras en Rod Laver hoort hij tot de beste drie spelers. Zelfs als Roger Federer met een tandenstoker zou spelen, dan wint hij nog. Ik had wel dolgraag eens tegen hem gespeeld."

* Voor zijn demonstratiepartij tegen de tennisclown Mansour Bahrami toonde John McEnroe dat hij ook met de snaren van een gitaar mooie dingen kan. Hij kreeg een elektrische gitaar cadeau van Olivier Rochus en speelde meteen een deuntje. Het publiek kreeg stukjes van de Stones en Led Zeppelin te horen.

18:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.