01-12-06

Rusland en Argentinië noemen elkaar favoriet

Rusland en Argentinië noemen elkaar favoriet

do 30/11/06 - Vanaf vrijdag speelt Rusland voor eigen volk de finale van de Daviscup tegen Argentinië. Rusland heeft het thuisvoordeel, maar volgens de Russische coach "is Argentinië uitgebalanceerder. We zijn aan elkaar gewaagd."

Sinds 1997 kon geen enkel land Rusland in eigen huis verslaan. Bovendien wordt op een snelle ondergrond (tapijt) gespeeld, terwijl de Argentijnen vooral liefhebbers zijn van gravel.

Dus lijkt Rusland torenhoog favoriet. "Dat staat vast. Maar wij hebben ook een kans", zegt Mancini, die vooral op David Nalbandian rekent.

Nikolaj Davydenko
(foto Belga)
Nalbandian, de nummer acht van de wereld, is samen met Roger Federer de enige nog actieve speler die in alle vier de grandslamtoernooien al de halve finales haalde.

Hij kan dus op alle terreinen uit de voeten. Bovendien worden Nalbandian, Chela en Calleri aangemoedigd door Diego Maradona, een vriend van Nalbandian.

Het Russische team bestaat uit Nikolaj Davydenko, Marat Safin en de dubbelspelers Toersoenov en Joezjny.

"Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar Argentinië is favoriet, want het is uitgebalanceerder", houdt coach Sjamil Tarpisjtsjev de druk af.

Argentinië won nog nooit de Daviscup. 25 jaar geleden verloor het de finale van de Verenigde Staten. Rusland kan zijn tweede titel veroveren. In 2002 versloeg het Frankrijk in de finale.

16:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.