01-12-06

Davydenko verovert eerste punt voor Rusland

Davydenko verovert eerste punt voor Rusland

vr 01/12/06 - Nikolaj Davydenko heeft in de finale van de Daviscup Rusland op voorsprong gebracht. Davydenko klopte in Moskou de Argentijn Juan Ignacio Chela in vier sets. Straks spelen David Nalbandian en Marat Safin de tweede wedstrijd.

6-1, 6-2, 5-7, 6-4

Davydenko-Chela

Nikolaj Davydenko heeft Rusland op het goede spoor gezet. Hij maakte in vier sets komaf met de Argentijn Juan Ignacio Chela. Chela had de vorige vijf ontmoetingen met Davydenko gewonnen, maar daar was weinig van te merken in de eerste balwisselingen.
Juan Ignacio Chela
(foto Belga)
Davydenko voelde zich duidelijk in zijn sas op het snelle tapijt in Moskou. Hij dicteerde het tempo vanaf de achterlijn en ging in de eerste twee sets telkens twee keer door Chela's opslag.

In de derde set kende de nummer 33 van de wereld een heropleving. Chela maakte minder fouten, liet enkele staaltjes van zijn kunnen zien en pakte de derde set met 7-5.

Even was er weer hoop, ook voor de talrijke, luidruchtige Argentijnse supporters. Maar Davydenko zette de puntjes op de i in de vierde set.

Chela vond opnieuw geen antwoord op het spel van de Rus en moest snel zijn opslag inleveren. In iets meer dan drie uur mocht Chela inpakken.

De organisatie in Moskou staat wel nog niet helemaal op punt. Op het einde van de tweede set wou Nikolaj Davydenko een beroep doen op hawk-eye, maar een technisch probleem met de tv-schermen zorgde ervoor dat het punt herspeeld moest worden.

Finale wereldgroep (1 tot 3/12 in Moskou, tapijt)
RuslandArgentiniëstand: 1-0
Nikolaj DavydenkoJuan Ignacio Chela 6-1, 6-2, 5-7, 6-4
Marat SafinDavid Nalbandianvri
Toersoenov/JoezjnyCalleri/Nalbandianzat 12u
Nikolaj DavydenkoDavid Nalbandianzon 11u
Marat SafinJuan Ignacio Chelazon

16:23 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.