10-11-06

Justine Henin: "Dit is toch wel een klein mirakel"

Justine Henin: "Dit is toch wel een klein mirakel"

do 09/11/06 - Justine Henin heeft zich bij de laatste vier op de Masters geschaard. Nadja Petrova beet na twee keer 6-4 in het zand. "Maar ik speel om hier te winnen, niet om de nummer 1 te worden."

6-4, 6-4

Henin-Petrova

Justine Henin begon moeizaam aan de wedstrijd tegen Nadja Petrova. Ze maakte te veel fouten en moest al snel een break toestaan. Maar bij 2-0 voor Petrova was Henin opgewarmd: ze liep uit tot 4-2 dankzij twee breaks. Petrova (foto) kwam niet meer terug in de set, het werd 6-4.
Nadja Petrova
(foto Belga)
De tweede set begon op dezelfde manier als de eerste: Henin kwam 1-2 en 15-40 achter.

Maar ze werkte de breakpunten weg, pakte het spelletje en kreeg bij 3-3 zelf een breakkans. Die kans liet ze niet liggen. Ze gaf de voorsprong niet meer handen. Het werd weer 6-4.

"Deze overwinning maakt me heel gelukkig", zei Henin. "Het is een geweldig gevoel al geplaatst te zijn voor de halve finales.

"Ik miste de laatste twee edities van de Masters en ben daarom extra blij dat het voorlopig goed gaat. Ik merkte dat Petrova wat vermoeid was en greep mijn kansen waar ik kon."

Petrova: "Ik ben niet tevreden over mijn entourage"

"Ik ben ontgoocheld en moe", zuchtte Nadja Petrova. "Ik ben niet tevreden over mijn niveau, maar ook niet over mijn entourage. Ik denk dat ik op zoek moet gaan naar nieuwe begeleiders."

"Het is een moeilijk seizoen geweest voor mij. Ik heb veel titels gewonnen, maar heb ook drie of vier keer van coach gewisseld. Dat moet maar eens afgelopen zijn."

Justine Henin: "Dit is toch een klein mirakel"
"Dat ik in de halve finales sta, is toch een klein mirakel", zei Justine Henin (foto). "Ik heb twee maanden niet gespeeld, maar wel heel hard gewerkt."
Justine Henin-Hardenne
(foto Belga)
"Ik heb links en rechts wat pijn, maar dat was te verwachten. Ik moet aanvaarden dat ik niet 100% kan zijn."

"Het is al geweldig dat ik hier kan meespelen. Bovendien belet het me niet te lopen", zegt Henin.

"Ik ga mijn doelen nu niet bijstellen. Zaterdag speel ik niet om de nummer 1 te worden, maar wel om in de finale te geraken."

"De wedstrijd van vrijdag tegen Mauresmo doet er niet meer toe. Toch speel ik om te winnen, ik reken niet", verzekert Henin.

 
De statistieken van Henin-Petrova
HeninPetrova
eerste opslag56%74%
aces65
dubbele fouten51
breakpunten3/10 (30%)1/5 (20%)
puntentotaal7970

10:25 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.