10-11-06

"Het was al mooi, maar nu ga ik er zeker voor"

"Het was al mooi, maar nu ga ik er zeker voor"

do 09/11/06 - Svetlana Koeznetsova is op een ontketende Kim Clijsters gebotst. De Russische kreeg twee keer een 6-1 aangesmeerd in Madrid. Als Clijsters vrijdagavond van Jelena Dementjeva wint, staat ze in de halve finales van de Masters.

6-1, 6-1

Clijsters- Koeznetsova

Het was al snel duidelijk dat Kim Clijsters haar niveau van het duel tegen Maria Sjarapova had opgekrikt tegen Svetlana Koeznetsova (foto). Na minder dan 20 minuten had Clijsters de eerste set al op zak.
Svetlana Koeznetsova
(foto AP)
Koeznetsova kroop op haar stoel van schaamte weg onder haar handdoek. De Russin had geen bal goed geslagen, Clijsters speelde foutloos.

Ook de tweede set werd een martelgang voor de nummer vier van de wereld. Clijsters liet er alweer geen gras over groeien.

Het eerste spelletje mocht Koeznetsova nog winnen, maar daarna figureerde ze alleen maar in de Clijsters-show. Gelukkig duurde het voor de Russin niet lang: na 45 minuten was het al voorbij.

Clijsters: "Ik zette haar van in het begin onder druk"
Kim Clijsters kan vrijdag tegen Jelena Dementjeva een plaats in de halve finales afdwingen. "Hier zijn was al mooi, maar nu ga ik er zeker voor", zei ze.
Kim Clijsters
(foto PhotoNews)
Tegen Koeznetsova liep het alvast van een leien dakje. "Ik heb haar van bij het begin onder druk gezet."

"Ze maakte ook wat fouten en daardoor kon ik enkele breaks uitlopen. Mijn vertrouwen nam toe en ik zag de bal ook scherp."

"Scherper dan tegen Sjarapova", blikte Clijsters (foto) terug op woensdag. "Koeznetsova speelt ook anders dan Sjarapova. Ze ligt me beter."

Clijsters blikte ook nog vooruit. Vrijdag krijgt ze haar derde Russin in drie dagen tijd te verwerken. "Tegen Dementjeva ga ik me voor 200% geven", besloot ze. "Ik moet van haar slechte opslag profiteren."

 
De statistieken van Clijsters-Koeznetsova
ClijstersKoeznetsova
eerste opslag75%49%
aces12
dubbele fouten04
breakpunten5/6 (83%)0/0 (0%)
puntentotaal5524

10:25 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.