09-11-06

Kim Clijsters: "Sjarapova speelt vol vertrouwen"

Kim Clijsters: "Sjarapova speelt vol vertrouwen"

wo 08/11/06 - Maria Sjarapova staat al met een been in de halve finales van de Masters. Ze versloeg Kim Clijsters na twee sets. Vooral het sterke opslagwerk van de Russische deed Clijsters de das om. De Belgische is al het 18e slachtoffer op een rij van Sjarapova.

6-4, 6-4

Sjarapova-Clijsters

Met een uitstekende eerste opslag zette Sjarapova meteen de toon. Clijsters kon tot 2-2 nog wel mee, maar leverde toen haar opslag in. Sjarapova sloeg de ene strakke return na de andere en Clijsters hobbelde wat stroef over de court.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Clijsters klampte nog wel aan tot 5-4, maar met een mooie passeerslag langs de lijn stak Sjarapova set een op zak.

Na de korte pauze zagen we een heel andere Clijsters. Daarin domineerde ze de eerste rally's vanaf de achterlijn.

Clijsters kwam 1-0 voor en kreeg in de volgende spelletjes enkele kansen op een break. Maar met een ace wanneer het nodig was wimpelde Sjarapova die weg.

En toen volgde een stukje circus: de speelsters vroegen de ene "challenge" (beroep op hawkeye) na de andere, met wisselend succes voor beiden, wat bij beiden tot enige frustratie leidde (foto).

Nu moet ze van Koeznetsova en Dementjeva winnen

Clijsters leek er plots geen zin meer in te hebben, verloor twee keer op een rij haar opslag en slenterde over de court. Bij 5-2 was er een opflakkering. Clijsters knokte terug tot 5-4 en begon weer sterk te spelen.

Ze had nog zicht op 5-5, maar Sjarapova was net op tijd weer bij de les. Als Clijsters de halve finale wil halen, moet ze haar twee volgende wedstrijden winnen. Donderdag speelt Clijsters tegen Koeznetsova, vrijdag tegen Dementjeva.

Sjarapova: "Dit was mijn beste match sinds de US Open"
Kim Clijsters had geen problemen om zich neer te leggen bij het meesterschap van Maria Sjarapova. "Maria heeft altijd al zo hard geslagen, maar haar opslag is fel verbeterd."
Maria Sjarapova
(foto Belga)
"Ze sloeg al goed op, maar nu steekt ze er nog meer kracht in", zei Clijsters.

"Vooral in het begin van de partij was ze op dat vlak erg dominant en liet ze me niet in de wedstrijd komen."

"Daar komt nog bij dat ze op de beslissende momenten ook nog eens perfect opsloeg. Dat was geen toeval, het toont aan dat ze vol vertrouwen staat te tennissen."

Maria Sjarapova (foto) was zelf ook opgetogen over haar niveau. "Ik heb beter gespeeld dan dinsdag (tegen Dementjeva) en heb misschien wel mijn beste partij sinds de finale van de US Open gespeeld." Toen versloeg ze Justine Henin.

"Mijn opslag ging lekker en ik bewoog goed. Nee, ik was helemaal niet slecht, zeker niet in de eerste set."

 
De statistieken van Sjarapova-Clijsters
SjarapovaClijsters
eerste opslag59%65%
aces63
dubbele fouten33
breakpunten3/7 (43%)1/7 (14%)
puntentotaal7159

13:04 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.