09-11-06

Hingis sloopt een Russische muur in drie sets

Hingis sloopt een Russische muur in drie sets

wo 08/11/06 - Martina Hingis heeft Nadja Petrova op haar nummer gezet op de Masters. Na drie slopende sets haalde de Zwitserse de bovenhand. Jelena Dementjeva mag de halve finales van de Masters stilaan op haar buik schrijven. Ze was niet opgewassen tegen Svetlana Koeznetsova.

6-4, 3-6, 6-3

Hingis-Petrova

Martina Hingis is na haar nederlaag tegen Justine Henin-Hardenne niet bij de pakken blijven zitten. Ze diepte haar beste tennis op tegen Nadja Petrova en versloeg de Russische nummer vijf van de wereld in drie sets.
Martina Hingis
(foto Belga)
Hingis begon verschroeiend en stond in geen tijd 3-0 voor. Dat had ze ook wel te danken aan de hoge foutenlast van Petrova. De Russin kon de kloof niet meer dichten en zette alles op de tweede set.

Daarin sloeg Petrova inderdaad minder fouten. Ze maakte er wel nog twee keer zoveel als de preciezere Hingis. Petrova haalde de set toch binnen dankzij haar winners.

In de derde set ging Hingis (foto) bij 3-2 door de opslag van Petrova. Bij 5-3 maakte ze het af met een heerlijke passeerslag.

Amélie Mauresmo is haar eerste plaats sowieso kwijt

Door de overwinning van Hingis op Petrova is Amélie Mauresmo zeker haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijt. De Française moest de Masters winnen én Henin mocht niet laatste worden in haar poule.

Mauresmo kan de Masters nog winnen, maar dan moet ze wel winnen van Martina Hingis in de groepsfase. In dat geval eindigt de Zwitserse zeker onder Henin door het onderlinge resultaat.

Koeznetsova krijgt Dementjeva op de knieën

7-5, 6-3

Koeznetsova-Dementjeva

Jelena Dementjeva heeft al een klein mirakel nodig om zich nog te plaatsen voor de halve finales. Ze verloor ook haar tweede duel, van Svetlana Koeznetsova.
Svetlana Koeznetsova
(foto Belga)
De opslag van Jelena Dementjeva leek weer nergens naar, maar ze speelde wel goed vanaf de achterlijn.

Ze kwam 5-3 achter, maar toen ging ze door de opslag van Koeznetsova. Ze hield voor de eerste keer haar opslag, maar Koeznetsova won met 7-5.

In de tweede set zorgde Koeznetsova meteen voor een breukje. Ze kwam 2-0 voor en liep uit tot 5-1.

Dementjeva pruttelde nog even tegen, maar kon de eerste zege van Koeznetsova (foto) niet verhinderen

13:03 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.