08-11-06

Sjarapova en Petrova slaan toe op eerste avond

Sjarapova en Petrova slaan toe op eerste avond

di 07/11/06 - Topfavoriete Maria Sjarapova heeft haar start niet gemist op de Masters in Madrid. Ze won vlot van Jelena Dementjeva. Voor Amélie Mauresmo, de nummer 1 van de wereld, is de eerste wedstrijd met een sisser afgelopen. Ze kreeg een flink pak slaag van Nadja Petrova.

6-1, 6-4

Sjarapova-Dementjeva

Maria Sjarapova heeft haar favorietenrol kracht bijgezet. Gehuld in en pakje met de kleur van de court versloeg ze haar landgenote Jelena Dementjeva in twee sets.
Maria Sjarapova
(foto AP)
Sjarapova en Dementjeva komen uit in de groep van Kim Clijsters. Vooral in de eerste set zette Sjarapova de puntjes op de i.

Ze ging meteen twee keer door de opslag van Dementjeva (die haar weer in de steek liet) en leidde snel met 3-0. Dementjeva kwam nog op 3-1, maar twee breaks later was het over.

Dan was de tweede set spannender. Vooral het vierde spelletje duurde eindeloos lang. Dementjeva haalde het binnen en kwam zo op 2-2.

Bij 3-2 pakte Sjarapova de eerste break van set 2, maar Dementjeva klampte aan. Een break bij 5-4 bezorgde Sjarapova uiteindelijk de overwinning.

Mauresmo haalt haar niveau niet tegen Petrova

6-2, 6-2

Petrova-Mauresmo

Amélie Mauresmo kreeg een pandoering van Nadja Petrova, maar kan een excuus inroepen. Ze sukkelde de afgelopen weken met een schouderblessure en vreesde dat ze niet 100 procent zou zijn.
Nadja Petrova
(foto Belga)
Mauresmo, die haar eerste plaats op de WTA-ranking kan verliezen aan Justine Henin of Maria Sjarapova, verloor in geen tijd de eerste set.

In de tweede set ging het al niet veel beter. Bij 5-1 kwam Petrova op 40-0, maar Mauresmo werkte de drie matchpunten weg en kreeg de kans om terug te komen tot 5-3.

Maar in het volgende spelletje kregen we het omgekeerde scenario. Mauresmo kwam 40-0 voor, maar Petrova krabbelde terug. De Russin versierde een breakpunt en maakte het af.

Mauresmo: "Slechter dan dit kan niet"

* Amélie Mauresmo: "Het gebrek aan voorbereiding heeft me de das omgedaan. Ik wist dat wel, maar ik had gehoopt toch iets beter te spelen. Ik heb geen pijn gevoeld, maar het ontbrak me duidelijk aan ritme. Slechter dan dit kan het niet worden."

* Nadja Petrova: "Ik heb goed gespeeld, maar het feit dat Amélie terugkomt uit blessure heeft me ook geholpen. Mijn opslag was goed, ik was erg kalm en heb de wedstrijd de hele tijd onder controle gehad. Hier winnen is een van mijn doeleinden."

08:55 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.