08-11-06

Justine Henin: "Erbij zijn is al een overwinning"

Justine Henin: "Erbij zijn is al een overwinning"

ma 06/11/06 - Justine Henin-Hardenne neemt niet deel aan de Masters om het jaar af te sluiten als nummer één. "Maar ik ga wel naar Madrid om matchen te winnen", zei de huidige nummer drie aan Sporza Radio.

Justine Henin is klaar voor de Masters "en dat is al een overwinning op zich. Ik ben heel blij dat ik erbij ben, na acht à tien dagen van twijfel", vertelt Henin.
Justine Henin
(foto Belga)
"Ik loop nu toch al een paar dagen met vertrouwen rond. Wat er in het toernooi gebeurt, komt eigenlijk op de tweede plaats."

"Het belangrijkste is dat ik er ben. Het zou zwaar geweest zijn om nog een keer de Masters te moeten missen."

"Na twee maanden afwezigheid heb ik niets te verliezen. Het poulesysteem is ook een voordeel voor mij. Dat betekent dat ik er niet vanaf de eerste match meteen moet staan. Ik zal kunnen opbouwen."

"De adrenaline zal er zeker zijn"
Is nummer één van de wereld worden hét doel van Henin op de Masters? "Het zou een grote fout van me zijn om daar een prioriteit van te maken", vindt Henin.
Martina Hingis
(foto Belga)
"Nee, ik ben niet hier om nummer één te worden. Dat is geen doel op zich. Ik ben hier om wedstrijden te winnen."

"De match tegen Hingis (foto) wordt wel laat gespeeld, dan ga ik normaal gezien slapen. Maar de adrenaline zal er zeker zijn, van de vermoeidheid zal ik geen last hebben."

"Dat Hingis er weer bij is, is ook goed voor de sport. We hebben in Australië al gezien waartoe ze nog in staat is, en sindsdien is ze sterker geworden."

Wie is favoriet in Madrid?

Voor de meeste speelsters is Maria Sjarapova favoriete voor de titel. "Maria heeft van ons het meest het seizoen gedomineerd", zegt Kim Clijsters.

"Ze is erg vastberaden en het zal moeilijk zijn om haar te kloppen." Amélie Mauresmo is iets voorzichtiger: "Ik geef Maria een klein streepje voor." Martina Hingis vindt Sjarapova "momenteel heel sterk".

"Het is moeilijk om een favoriet naar voren te schuiven", zegt Jelena Dementjeva. "Zeker op het einde van het seizoen." Svetlana Koeznetsova treedt haar landgenote bij: "Ik vind niet dat er een favoriete is."

08:54 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.