08-11-06

"Ik stond te kijken van mijn eigen niveau"

"Ik stond te kijken van mijn eigen niveau"

di 07/11/06 - Justine Henin heeft de eerste klip omzeild op de Masters in Madrid. Ze versloeg Martina Hingis, maar wachtte wel lang om de klus af te maken. Pas in de derde set kon Henin definitief afstand nemen van de Zwisterse.

6-2, 6-7 (5/7), 6-1

Henin-Hingis

Voor Henin was het de eerste match na een afwezigheid van zeven weken. Ze was lang out met een kuitblessure die ze opliep in de Fed Cup-finale.
Justine Henin
(foto Belga)
Henin speelde met een speciale tape en leek zeker in de eerste set geen last te hebben van haar kuit. Die eerste set bleek een opwarmertje.

Hingis maakte te veel directe fouten en rolde de rode loper uit voor haar opponente. Henin stond snedig te serveren en liep snel uit tot 5-1. Hingis hield de spanning er even in, maar het werd 6-2.

In de tweede set regende het breaks, tot Henin er bij 3-2 in slaagde haar opslag te houden. Bij 5-2 mocht ze een eerste keer serveren voor de zege, maar Hingis is een bijtertje en ging door Henins opslag.

Bij 5-4 kreeg Henin een nieuwe kans om de match te beslissen, maar weer liep het fout. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin haalde de Zwitserse het met 7-5.

In de derde en beslissende set zag het er meteen niet zo goed uit voor Henin: ze verloor haar opslag, maar maakte dat snel goed. Ze won zes spelletjes op een rij en haalde zo de match binnen.

< Uitslagen en standen

 
Hingis: "Henin haalde weer geweldige slagen boven"
"Tot 5-2 in set twee stond ik zelf te kijken van mijn niveau", reageerde Henin opgetogen over haar comeback.
Martina Hingis
(foto AP)
"Tot toen speelde ik echt een grote partij. Daarna voelde ik dat ik lang out was, bovendien had Hingis niks te verliezen."

"Ze speelde sterk. Ik besefte dat ik het tactisch anders moest aanpakken en ben toen wat meer naar het net gekomen."

Martina Hingis: "Ik heb verloren, maar ik ben toch tevreden. Het was een heel goeie wedstrijd. Ik heb goed tennis gebracht. Aan het begin van de derde set waren er enkele lastige rally's, waarin Henin de betere was."

"Henin stond dit jaar niet toevallig in de finales van de vier grandslamtoernooien. Ook nu haalde ze op de belangrijke momenten weer geweldige slagen uit haar racket."

08:56 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.