08-11-06

"Ik moet als een prof alles uit de kast halen"

"Ik moet als een prof alles uit de kast halen"

di 07/11/06 - Voor Justine Henin beginnen de Masters dinsdag, voor Kim Clijsters woensdag. Ze kijkt er reikhalzend naar uit. "Maar het zal zwaar worden", weet ze.

Na haar toernooizege in Hasselt mag Kim Clijsters nog een dagje rusten. Zij moet er woensdag pas staan.
Kim Clijsters
(foto Belga)
"Prima, want ik ben hier pas zondagnacht aangekomen. Nu heb ik een dag extra om te trainen en me aan te passen", zei Clijsters op Sporza Radio.

Clijsters heeft altijd al een boon gehad voor het toernooi. In 2002 en 2003 won ze de Masters. "De sfeer zit altijd goed in dit toernooi."

"En de organisatie is perfect, waardoor ik me optimaal op het tennis kan concentreren."

Worden het haar laatste Masters? "Je weet nooit. Als ik volgend jaar een goed seizoen speel, zonder blessures, sta ik er misschien weer", zegt ze.

"Maria Sjarapova is de grote favoriete"
Clijsters ziet - net als de meeste volgers - Maria Sjarapova als grote favoriete voor eindwinst op het officieuze wereldkampioenschap. Uitgerekend tegen haar speelt Clijsters woensdagavond (niet voor 20u) haar eerste match.
Kim Clijsters
(foto Belga)
"Sjarapova is al een week in Madrid", weet Clijsters. "Net als Svetlana Koeznetsova. Die meisjes zijn dus al goed aangepast."

"Ze is topfavoriete, denk ik, ja. Zeker als ze echt gemotiveerd is en niet te veel bezig is met zaken buiten het tennis."

"Sjarapova domineerde de laatste toernooien, ze was heel sterk. Het worden in elk geval interessante Masters."

"Voor mij is elke wedstrijd een finale"

"Voor mij wordt elke wedstrijd hier een finale", zegt Clijsters nog. "Het zal zwaar zijn voor mij, maar het is een uitdaging waar ik naar uitkijk."

"Het belangrijkste is om nu en de volgende maanden nog eens alles uit de kast te halen en professioneel te zijn. En ik hoop daarbij om mijn niveau van een tijdje geleden weer te halen."

08:55 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.