06-11-06

Mogelijk is Henin eind deze week nummer 1

Mogelijk is Henin eind deze week nummer 1

ma 06/11/06 - Het gevecht om de hoogste positie op de wereldranglijst bij de vrouwen kent van de week zijn beslag. Na het officieuze wereldkampioenschap weten we of Justine Henin het jaar als nummer 1 afsluit.

Dinsdag gaan in Madrid de Masters van start. Drie tennisspeelsters kunnen het seizoen afsluiten als nummer 1. Justine Henin-Hardenne is daar een van.
Justine Henin
(foto Belga)
Henin heeft de beste kaarten in handen. Ze nam vorig jaar niet deel aan het officieuze WK en kan dus alleen maar punten sprokkelen.

Henins concurrentes, Amélie Mauresmo en Maria Sjarapova, hebben heel wat punten te verdedigen in Madrid. Mauresmo verdedigt haar titel in de Spaanse hoofdstad.

Om nummer 1 te worden moet Henin de finale halen. Als ze in de halve finales sneuvelt, kan het ook nog, maar dan mag Sjarapova het toptoernooi niet winnen.

Flipkens is weer een tophonderdspeelster
De toptien onderging de voorbije week overigens maar één verandering: de Zwitserse Martina Hingis steeg van 8 naar 7, de Russin Jelena Dementjeva viel van 7 naar 8.
Kirsten Flipkens
(foto Belga)
Kim Clijsters, die haar titel in Hasselt verlengde, blijft op 6 staan. De Estse Kaia Kanepi, de verrassende finaliste van Hasselt, wipt van de 91e naar de 65e plaats.

Kirsten Flipkens maakt dankzij haar winstpartij in Hasselt opnieuw haar opwachting in de tophonderd. Ze stijgt van de 109e naar de 98e positie.

Caroline Maes, die in Hasselt ook in de tweede ronde verloor, stijgt liefst 52 plaatsen en is nu de nummer 276 van de wereld.

Beste Belg Kristof Vliegen zakt een plaatsje

Bij de Belgische mannen zijn er enkele kleine veranderingen te bespeuren. Beste Belg Kristof Vliegen zakt een plaatsje en staat nu 31e, terwijl Olivier Rochus (+2) en Xavier Malisse (-3) met evenveel punten respectievelijk 36e en 37e staan.

De andere twee Belgen in de top 100 winnen enkele plaatsen: Christophe Rochus van 68 naar 65 en Dick Norman van 87 naar 85.

14:11 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.