06-11-06

Kim Clijsters moet diep gaan, maar wint alsnog

Kim Clijsters moet diep gaan, maar wint alsnog

zo 05/11/06 - Net als vorig jaar heeft Kim Clijsters het toernooi van Hasselt op haar naam geschreven. In de finale had ze haar handen meer dan vol met de Estse revelatie Kaia Kanepi. Intussen is het niet zeker of het toernooi volgend seizoen nog wel plaatsvindt.

6-3, 3-6, 6-4

Clijsters-Kanepi

Kanepi (WTA-91) bevestigde haar goede vorm tegen Clijsters. De Estse was knap van de kwalificaties tot in de finale geraakt en liet zien dat er nog groeimarge in haar spel zit.
Kaia Kanepi
(foto Belga)
Kanepi (foto) stond comfortabel op de achterlijn en sloeg de ballen van Clijsters keurig terug in haar eerste WTA-finale.

Na zeven games kon Kanepi Clijsters niet meer volgen. Clijsters voerde de druk op waardoor de Estse fouten begon te maken en haar opslag inleverde. Onze landgenote serveerde de set uit: 6-3.

Kanepi begon met verse moed aan de tweede set en bestookte Clijsters met kogels. Kanepi ging onversaagd door en verzilverde haar tweede setbal: 3-6.

Ook in de derde set gaf ze niet af. Kanepi kwam een break te boven. Ze faalde pas toen ze bij 5-4 serveerde om in de match te blijven.

En dan snel naar de luchthaven
De partij had bijna twee uur in beslag genomen en tijdens het interview na de match vroeg Clijsters hoe laat het was: "Ik moet straks het vliegtuig naar Madrid nemen voor de Masters."
Kim Clijsters
(foto AP)
Het kwam allemaal nog in orde. Clijsters nam de tijd om Kanepi lof toe te zwaaien.

"Kanepi serveerde erg goed. Toen ik ze zag trainen, begreep ik niet dat ze kwalificaties moest spelen."

"Ik ben erg blij dat ik het bij 5-4 in de derde set heb kunnen afmaken want ik had moeite met mijn opslag."

Clijsters stak de organisatie, die twijfelt over volgend seizoen (zie onder), nog een hart onder de riem: "Hasselt blijft voor mij een speciaal toernooi."

"Of ik nu in Australië of in Amerika speel, hier krijg ik pas kippenvel van het publiek. Het is nergens zo goed als thuis. En nu moet ik snel naar Zaventem."

Kanepi: "Beste match van de week"
Kaia Kanepi, een brok natuur uit Estland, straalde: "Dit was mijn beste match van de week. Ik sloeg de ballen erg goed terug".

"Iedereen in Estland volgde de match op tv, erg leuk. Of het een droomweek was? Ja, maar een grandslamtoernooi zou pas echt een droom zijn."

De toekomst is onzeker: "50-50"

De toekomst van het tennistoernooi in Hasselt ziet er niet goed uit.

Dit jaar zegde de ene topper na de andere af en bovendien is het niet duidelijk of Kim Clijsters, die het toernooi dit jaar rechthield, volgend jaar in november nog tennist.

Organisator Bob Verbeeck wil garanties van de WTA, organisator van het profcircuit bij de vrouwen, dat er toppers naar Hasselt afzakken.

"Anders is er geen toekomst meer. Ik schat de kansen op fiftyfifty", zei hij aan Sporza.

Met Justine Henin zijn de plooien intussen gladgestreken. "Maar Hasselt past niet in haar strakke planning", weet Verbeeck zelf.

14:11 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.