27-10-06

Mary Pierce schreeuwt het uit van de pijn in Linz

Mary Pierce schreeuwt het uit van de pijn in Linz

vr 27/10/06 - Mary Pierce heeft haar rotseizoen in mineur beëindigd. Op het toernooi van Linz scheurde de Française haar voorste kruisbanden. Een lange revalidatie wacht.

In de match tegen Vera Zvonareva maakte Pierce (WTA-29) op het einde van de tweede set een verkeerde beweging. De Française viel op de grond en schreeuwde het uit van de pijn.
Marie Pierce
(foto Belga)
Pierce (31) moest op een draagbaar van het veld gedragen worden. "Een operatie wordt wellicht noodzakelijk", meldt het ziekenhuis van Linz.

Pierce verkoos na dat onderzoek Oostenrijk te verlaten en meteen naar Frankrijk terug te keren. Daar wacht wellicht een lange revalidatie.

Pierce zal 2006 snel uit haar geheugen wissen. Een voetblessure gooide lange tijd roet in het eten, waardoor ze onder meer voor Roland Garros en Wimbledon moest passen. In Linz speelde ze pas haar achtste toernooi van het seizoen.

Vera Zvonareva slaakte ongewild een zucht van opluchting. De Russin had immers de eerste set verloren van Pierce (6-4) en moest in set twee een tiebreak winnen om nog in de match te blijven. In de kwartfinales neemt Zvonareva het op tegen Patty Schnyder.

16:31 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.