25-10-06

Kristof Vliegen is voor het eerst de beste Belg

Kristof Vliegen is voor het eerst de beste Belg

ma 23/10/06 - Kristof Vliegen is sinds maandag de beste Belgische tennisser op deze aardbol. Hij wipte immers over Olivier Rochus op de ATP-ranking. Bij de vrouwen nadert Maria Sjarapova op Justine Henin. En vormen Xavier Malisse en coach David Felgate straks weer een koppel?

Olivier Rochus is niet langer de beste Belgische tennisser van de planeet. Die eer komst sinds deze week Kristof Vliegen (24) toe. Die haalt met een 31e plaats de beste notering uit zijn carrière.
Kristof Vliegen
(foto Belga)
Vliegen zorgde in de voorbije weken voor een opmerkelijke inhaalrace. Vorige week was hij al tot op een puntje genaderd van Olivier Rochus.

Dankzij zijn prestaties in Madrid, waar hij onder meer James Blake klopte, wipt Vliegen nu over zijn Daviscup-maatje. De jongste Rochus werd in Madrid meteen uitgeschakeld en dat kost hem vijf plaatsen (ATP-37).

Bij de vrouwen verandert er niks in de toptien, al nadert Maria Sjarapova (3e), na haar toernooiwinst in Zürich, wel op Justine Henin (2e). Kim Clijsters blijft op 6 staan, terwijl Amélie Mauresmo nog steeds de ranking aanvoert.

 
Vormen Malisse en Felgate opnieuw een koopel?

Xavier Malisse, nu de nummer 41 van de wereld, lijkt opnieuw in zee te gaan met coach David Felgate. Malisse was een jaar zonder trainer, maar zou nu weer samenwerken met de Engelsman.

Vorige week coachte Felgate Malisse in Madrid, waar de Belg in de eerste ronde uitgeschakeld werd. Ook op Wimbledon hielp Felgate Malisse dit jaar al even uit de brand. Hij coachte hem eerder zes maanden in 2001. Malisse presteerde toen erg regelmatig en legde de basis voor zijn halve finale op Wimbledon.

14:17 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.