25-10-06

"Het gaat al wat beter", zegt Amélie Mauresmo

"Het gaat al wat beter", zegt Amélie Mauresmo

di 24/10/06 - Amélie Mauresmo hoopt speelklaar te geraken voor de Masters in Madrid. "Ik wil deze week opnieuw beginnen te trainen." De nummer een van de wereld. De Française zal wel moeten knokken om nummer een te blijven na de Masters.

Het gaat de goede kant uit met de blessure van Amélie Mauresmo. "Ik hoop dat ik topfit zal zijn op de Masters", zegt de Française.
Amélie Mauresmo
(foto Belga)
Mauresmo moest vorige week opgeven in het toernooi van Zürich met een schouderblessure.

Begin okotober had ze ook al in laatste instantie afgezegd voor het toernooi van Stuttgart met dezelfde blessure.

"Het gaat al wat beter", zegt de nummer één van de wereld. "Ik ben nog geen 100 procent, mijn tennis is dat ook nog niet. Ik hoop deze week weer te kunnen trainen."

"Mijn schouder was op twee plaatsen ontstoken. De blessure is gelukkig niet ernstig genoeg om me lang aan de kant te houden", vertelt Mauresmo.

De winnares van de Australian Open en Wimbledon verdedigt op de Masters in Madrid haar titel. Het toernooi begint op 8 november.

Mauresmo moet knokken voor haar status als nummer 1

Amélie Mauresmo zal bovendien hard haar best moeten doen om het jaar als nummer een van de wereld af te sluiten. De Française moet winnen in Madrid én hopen dat Justine Henin-Hardenne en Maria Sjarapova slecht presteren.

Voor Henin volstaat een finaleplaats om over Mauresmo te wippen. Maar zelfs als Henin niet kan spelen op de Masters, kan ze nummer één worden, afhankelijk van Sjarapova's prestaties. In ieder geval, Henin heeft de beste kaarten in handen.

14:18 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.