25-10-06

De opmars van Vliegen is geen lucky shot"

De opmars van Vliegen is geen lucky shot"

di 24/10/06 - Kristof Vliegen is sinds maandag de beste Belg op de ATP-lijst. Kenners stonden voor dit seizoen nog sceptisch tegenover een mogelijke sprong naar de top 50. Maar kijk, Vliegen deed zelfs stukken beter. "De kritiek kan hem gemotiveerd hebben", denkt Steven Martens. En coach David Felgate zal Xavier Malisse enkel depanneren.

Kristof Vliegen is voor het eerst de beste Belg (31e) op de ATP-lijst. "Nu moet hij bevestigen", zegt Steven Martens, directeur van de Vlaamse tennisvereniging, in De Morgen.
Steven Martens
(foto Belga)
Martens uitte begin dit jaar nog zijn twijfels over Vliegen. "Maar wel meer waarnemers dachten dat het niet makkelijk zou zijn om de top 50 te bereiken. Hij verrast, maar ik ben er blij om."

"Dat Vliegen doorstoot, is geen "lucky shot". Hij zocht lang naar meer maturiteit. Op jonge leeftijd was hij labiel, nu heeft hij minder ups en downs. Hij is ook fysiek sterker geworden en de kritiek kan hem gemotiveerd hebben."

Vliegen is met zijn 31e plaats de derde hoogste gerangschikte Belg op de ATP-lijst uit de geschiedenis. Olivier Rochus was ooit ATP-24, Xavier Malisse dook na zijn halve finale in Wimbledon (2002) zelfs de top 20 binnen.

"Felgate zal Malisse een paar weken depanneren"

Xavier Malisse gaat een tijdelijke verbintenis aan met David Felgate, die hem coachte van april tot december 2001. "Na het seizoen zien we dan wel", zegt broer en woordvoerder Olivier in Het Nieuwsblad.

"Het is niet zo dat Xavier in zee gaat met Felgate. Wel depanneert hij Xavier voor een paar weken. Het seizoen duurt immers niet zo lang meer. Tot dan loopt voorlopig de samenwerking", klinkt het.

14:18 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.