25-10-06

Belgische tennissers doen het goed in Frankrijk

Belgische tennissers doen het goed in Frankrijk

di 24/10/06 - Xavier Malisse en Dick Norman hebben zich in Lyon geplaatst voor de tweede ronde. Malisse was na twee uur en drie sets te sterk voor de Amerikaan Vince Spadea. Norman had aan twee breaks genoeg om de Fransman Olivier Patience opzij te zetten.

6-3, 4-6, 6-1

Malisse-Spadea

Xavier Malisse kon met vertrouwen beginnen aan zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Vince Spadea (ATP-73). Onze landgenoot had de vorige drie ontmoetingen met Spadea (foto) gewonnen.
Vincent Spadea
(foto Belga)
In de eerste set teerde Malisse op zijn sterke opslag. Spadea kon tot 3-3 gelijke tred houden, maar dan won Malisse drie games op een rij en de eerse set.

In de tweede set had de Belg het moeilijk. Malisse sukkelde met zijn opslag (43% eerste services) en zag Spadea op gelijke hoogte komen.

Maar in de beslissende set was Malisse oppermachtig. Hij snoepte Spadea's opslag drie keer af en serveerde opnieuw heel sterk. Zo zette hij al zijn eerste opslagen om in een punt.

Na iets meer dan twee uur kreeg Malisse drie matchpunten, bij de derde was het afgelopen. In de tweede ronde ontmoet Malisse de Fransman Julien Benneteau (ATP-44).

Dick Norman heeft aan twee breaks genoeg

Dick Norman heeft zich geplaatst voor de achtste finales. Hij versloeg de Franse thuisspeler Olivier Patience.

Norman en Patience hadden elkaar nog nooit ontmoet en staan op de ATP-lijst dicht bij elkaar: Norman is de nummer 90, Patience is 95e. Dat werd ook duidelijk in de eerste set, want een break volstond voor Norman om te winnen: 6-4.

De tweede set leek een kopie van de eerste te worden, maar nu werd het 5-5. Norman kwam 40-0 achter, maar ging nog door de opslag van Patience en maakte het af. In de volgende ronde speelt Norman tegen Richard Gasquet. De Fransman schakelde Marat Safin uit.

Eerste ronde (reekshoofden en Belgen):
Clément (Fra)Baghdatis (Cyp-1)6-2, 5-7, 6-3
Almagro (Spa-8)Marach (Oos)2-6, 7-5, 6-1
Gasquet (Fra-4)Safin (Rus)6-4, 7-6
NORMANPatience (Fra)6-4, 7-5
Söderling (Zwe-5)Ascione (Fra)6-3, 6-1
Grosjean (Fra-6)Mathieu (Fra)6-3, 7-6
Hrbaty (Svk-3)Serra (Fra)3-6, 6-3, 6-3
MALISSE (7)Spadea (VS)6-3, 4-6, 6-1
Greul (Dui)Gaudio (Arg-2)6-0, 6-2

14:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.