19-10-06

Gekortwiekte Malisse mag niet tegen Nadal spelen

Gekortwiekte Malisse mag niet tegen Nadal spelen

ma 16/10/06 - De Amerikaan Mardy Fish heeft onze landgenoot Xavier Malisse uitgeschakeld in de eerste ronde van het Masters Series-toernooi van Madrid. Fish ontmoet nu tweede reekshoofd Rafael Nadal. Xavier Malisse verscheen trouwens met een nieuw kapsel op de baan.

5-7, 6-3, 7-5

Fish-Malisse

Xavier Malisse heeft het niet lang uitgezongen in Madrid. Onze landgenoot verloor in de eerste ronde van Mardy Fish (ATP-54) en grijpt op die manier naast een ontmoeting met de winnaar van vorig jaar, Rafael Nadal.
Mardy Fish
(foto AP)
Malisse was niet eens zo slecht aan de wedstrijd begonnen. Hij serveerde sterk (negen aces in de eerste set) en gaf Fish (foto) geen kans om te breaken.

Zelf benutte Malisse knap zijn enige breakpunt en won de eerste set met 7-5.

Zelfde verhaal in de tweede set, maar nu waren de rollen omgekeerd. Fish profiteerde van concentratieverlies bij Malisse om de opslag van de Belg af te snoepen en dat was meteen voldoende om set twee te pakken: 6-3.

De derde set kon alle kanten uit. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht tot 5-5, maar dan was de Amerikaan iets koelbloediger. Fish trok na 1u50' aan het langste eind met 7-5.

Xavier Malisse heeft nu wat weg van Samson

Xavier Malisse lijkt deze dagen een beetje op Samson. Nee, niet de brave hond, maar de Bijbelse figuur die zijn kracht aan zijn haar te danken had.

Malisse verloor in Madrid immers in de eerste ronde van Mardy Fish, maar was met een gekortwiekt hoofd op de court verschenen. Weg is de bekende paardenstaart van de West-Vlaming.

Het doet ons denken aan de kwartfinale in Wimbledon in 2002. Malisse had met zijn Nederlandse collega's Jacco Eltingh en Jan Siemerink gewed: als hij Richard Krajicek zou kloppen, zou zijn haar er af gaan. Malisse won, maar mocht zijn haar niet knippen van zijn manager.

10:46 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.