08-10-06

"Malisse heeft ons te lang voor de gek gehouden"

"Malisse heeft ons te lang voor de gek gehouden"

za 07/10/06 - Xavier Malisse is niet welkom in de Daviscup-ploeg. Dat hebben Olivier Rochus en Kristof Vliegen beslist. "We hebben gezegd wat er gezegd moest worden", is Vliegen duidelijk. Daviscup-coach Julien Hoferlin heeft oren naar de beslissing van de twee spelers. "Deze beslissing is logisch", reageert Hoferlin.

"Vorige week las ik een interview waarin Malisse zegt dat hij wel zin heeft om weer in de Daviscup te spelen. Dat is ons voor de gek houden", zegt Rochus in Le Soir. "Dat is nu voorgoed voorbij."
Xavier Malisse
(foto Belga)
"Het is tijd dat we de zaken duidelijk stellen, voor eens en altijd. Malisse doet alsof hij het slachtoffer is. En wij, wij zouden slechteriken zijn. Hij heeft onze hand genoeg geweigerd."

Kristof Vliegen is het volmondig eens met Olivier Rochus. "We hebben genoeg achter Malisse gelopen om een terugkeer mogelijk te maken. Wij hebben nu gezegd wat er gezegd moest worden."

Rochus en Vliegen probeerden Malisse te overtuigen om mee te spelen in de barragematch tegen Slovakije. "Hij stelde zijn besluit telkens uit", zegt Vliegen in de Gazet van Anwterpen.

"Hij kon nooit op tijd een antwoord geven. Ik heb er serieus over moeten nadenken, want Malisse is een vriend. Maar voor de ploeg en de sfeer binnen het team is het beter zonder Xavier."

"Rochus en Vliegen lieten België nooit in de steek"

Daviscup-coach Justin Hoferlin mengde zich niet in het debat. "Ik ben enkel toeschouwer geweest bij dat besluit", zegt Hoferlin. "Ik vreesde deze beslissing, maar ze lijkt me wel logisch."

"Ik voel hier niets bij. Ik ben niet triest, maar uiteraard ook niet tevreden. Rochus en Vliegen boden Malisse verschillende keren de hand, maar hij heeft ze nooit willen grijpen."

"Xavier heeft geen keuze meer nu. Als hij nu nog zou spelen, zouden de andere twee mentaal niet op hun best zijn. Ik kies voor Rochus en Vliegen, zij lieten België nooit in de steek."

12:26 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.