05-10-06

Gaat Carl Maes de Engelse vrouwen redden?

Gaat Carl Maes de Engelse vrouwen redden?

do 05/10/06 - Fed Cup-kapitein Carl Maes is in beeld als hoofd van het Brits vrouwentennis. Dat schrijft The Times. Maes zou al met een headhuntersbedrijf aan tafel gezeten hebben. Christophe Rochus zet er toch geen punt achter.

Het Britse vrouwentennis beleeft momenteel niet bepaald hoogdagen. Engeland heeft maar twee vrouwen in de top-200: Anne Keothavong en Melanie South.
Justine Henin en Carl Maes
(foto Belga)
Daar wil de nieuwe directeur, Roger Draper, wat aan doen. Hij zoekt verse krachten.

Maes heeft een tennisschool in Engeland en werkte er al met de -14-jarigen. Enkele jaren geleden deed Maes de Engelse bond al een voorstel om de vrouwen onder handen te nemen. Maar dat stuitte toen op een njet.

Maar met het nieuwe management liggen de kaarten anders. Of de job eventueel te combineren valt met de Fed Cup-ploeg, is nog niet geweten.

Christophe Rochus (28) denkt niet langer aan stoppen
Christophe Rochus is momenteel aan de slag op het Challenger-toernooi in Bergen. Een tijd geleden was de broer van Olivier tennis nog kotsbeu, "maar nu heb ik het plezier teruggevonden."
Christophe Rochus
(foto Belga)
"Na mijn uitschakeling op de US Open heb ik me heel veel vragen gesteld", zegt Rochus in La Dernière Heure.

"Uiteindelijk had ik twee opties: ofwel modderde ik nog wat aan om dan te stoppen, ofwel ging ik er weer voor. Het werd het tweede."

"Mijn broer, mijn coach en mijn conditietrainer hebben me overtuigd. Ik ben pas 28 en heb het recht dus niet om te stoppen. Ik wil nu weer plezier maken."

17:20 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.