25-09-06

Olivier Rochus dwingt een plaats bij de elite af

Olivier Rochus dwingt een plaats bij de elite af

zo 24/09/06 - België heeft in de barrages van de Daviscup Slovakije verslagen. Olivier Rochus zette onze landgenoten op een onoverbrugbare voorsprong in de vierde wedstrijd. De beste Belg in het mannentennis versloeg in Bratislava de beste Slovaak: Dominik Hrbaty. Volgend jaar speelt ons land weer bij de elite in de wereldgroep.

2-6, 3-6, 3-6

Hrbaty-O.Rochus

Olivier Rochus (25) en Dominik Hrbaty (28) stonden nog maar twee keer tegenover elkaar. In 2001 won Rochus op het gravel van Roland Garros, in 2004 won Hrbaty op de hardcourt van de US Open.
Olivier Rochus
(foto Photonews)
De harde ondergrond in Bratislava lag Hrbaty dus beter, maar Rochus haalde de druk meteen van de ketel met een break in het openingsspel. Hrbaty, een trage starter, stond meteen met zijn rug tegen de muur.

De Slovaak zag alle hoeken van het veld, Rochus speelde geconcentreerd en rustig. Bij 2-4 brak Rochus weer, wat later stond het 2-6.

Ook in de tweede set gaf Hrbaty zijn opslag meteen uit handen. De man met als bijnaam "The Dominator" kreeg amper vat op Rochus, die op hoog niveau bleef spelen.

"De Davisbeker is voor mij de mooiste competitie"

"Ik stond vandaag goed op mijn benen, maakte weinig fouten en sloeg goed op. Kortom, ik had een heel goed gevoel. Als ik alle dagen zou zo
spelen...", lachte Olivier Rochus.

"De Davisbeker is voor mij de mooiste competitie in de wereld. Dit is weer een onvergetelijke episode, en ik heb al zoveel mooie herinneringen aan de duels met ons land."

Vliegen: "We zijn eindelijk beloond"
In 2003 verloor België van Spanje, sindsdien speelde het niet meer in de wereldgroep van de landenbeker voor mannen.
Kristof Vliegen
(foto Photonews)
"We hebben er een paar jaar hard voor moeten vechten. Nu zijn we eindelijk beloond", vertelde Kristof Vliegen op Sporza Radio.

"Toen de loting tegen Slovakije uit de bus kwam, waren we er niet gerust op. Maar het liep goed af. Hopelijk valt de loting mee en mogen we thuis spelen."

Met Xavier Malisse zouden de Belgen nog sterker voor de dag komen. Voor Olivier Rochus moet hij er niet meteen terug bij.

"Ik vind het een moeilijk", zei Vliegen. "En ik wil geen ruzie nu, niet met Xavier en niet met Olivier."

Dick Norman verliest de laatste wedstrijd

Omdat de buit binnen was, mocht Dick Norman (ATP-94) de laatste wedstrijd afwerken. Hij verloor van de Lukas Lacko (ATP-206) in twee sets: 7-6 (7/5), 6-3.

Slovakije - België: 2-3
uitslag
Hrbaty (ATP-28)Vliegen (ATP-34)2-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-2
Mertinak (ATP-289)O.Rochus (ATP-31)7-6, 2-6, 3-6, 4-6
Hrbaty/MertinakVliegen/O.Rochus2-6, 6-3, 3-6, 6-0, 5-7
Hrbaty (ATP-28)O.Rochus (ATP-31)2-6, 3-6, 3-6
Lacko (ATP-206)Norman (ATP-94)7-6 (7/5), 6-3

20:50 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.