22-09-06

Corretja ruilt zijn racket in voor de microfoon

Corretja ruilt zijn racket in voor de microfoon

vr 22/09/06 - De Spaanse tennisser Alex Corretja (32) zal dit weekend zijn afscheid aankondigen tijdens het Daviscup-duel tegen Italië.

Alex Corretja kon door een blessure meer dan een jaar niet tennissen. Zijn laatste wedstrijd dateert van mei 2005.
Alex Corretja
(foto Belga)
Corretja verloor toen in de eerste ronde in Estoril. Nadien ging hij onder het mes voor een oogoperatie.

Corretja (foto) kan weer normaal zien, maar mist naar eigen scherpte voor topsport.

Hij bleef niet bij de pakken zitten en ging aan de slag als commentator. Ook in de barragematch voor de Daviscup tussen Spanje en Italië is Corretja van de partij voor de tv.

Corretja was vooral in zijn sas op het gravel. De 32-jarige Spanjaard speelde twee keer de finale van Roland Garros, in 1998 en 2001, maar telkens verloor hij.

In 1999 stond hij op de tweede plaats op de wereldranglijst en een jaar later won hij met Spanje de Daviscup. Hij won in totaal 17 ATP-toernooien.

Steekkaart Alex Corretja

Naam: Alex Corretja (Spa)
Lichaam: 1,80m voor 72 kg
Geboren: 11 april 1974 in Barcelona

Palmares:
1994 Buenos Aires
1997 Estoril, Rome, Stuttgart
1998 Dubai, Gstaad, Indianapolis, Lyon, Masters
2000 Gstaad, Indian Wells, Kitzbühel, Toulouse, Washington
2001 Amsterdam
2002 Gstaad, Kitzbühel

* Corretja speelde twee keer de finale op Roland Garros: '98 (tegen Moya), '01 (Kuerten)
* Hij won de Davisbeker in 2000 met Spanje
* In 1999 was hij tweede van de wereld

15:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.