16-09-06

Flipkens wordt te laat wakker in openingsmatch

Flipkens wordt te laat wakker in openingsmatch

za 16/09/06 - Italië staat 1-0 voor in de finale van de Fed Cup. Francesca Schiavone had alleen op het einde van de tweede set van Kirsten Flipkens. Justine Henin-Hardenne moet nu voor de 1-1 zorgen. Sporza.be volgt de Fed Cup-finale live.

6-1, 6-3

Schiavone-Flipkens

Kirsten Flipkens (WTA-98) wist dat ze moest stunten om België op de goede weg te zetten. De Belgische staat 84 plaatsen lager gerangschikt dan Schiavone.
Francesca Schiavone
(foto PhotoNews)
De logica werd gerespecteerd in de overvolle Spiroudôme in Charleroi. Schiavone bleek een maatje te groot voor Flipkens, die in een mum van tijd tegen een 5-0-achterstand aankeek.

Pas dan kon Flipkens voor de eerste keer een gamepunt versieren en benutten. Al was dat misschien omdat Schiavone wat te ontspannen speelde.

Carl Maes praatte in op Flipkens, maar ook in de tweede set leek ze kansloos. het tempo van Schiavone lag gewoon te hoog. Het werd weer 5-0.

Flipkens maakte nog een vuist, scoorde enkele mooie punten en kwam terug tot 5-3. Maar het was uitstel van executie. Flipkens' sterke einde is wel hoopgevend voor haar match van zondag tegen Flavia Pennetta.

Nu neemt Justine Henin-Hardenne (WTA-2) het op tegen Pennetta (WTA-20). Zij moet ervoor zorgen dat de Belgische vrouwen met een gelijke stand naar zondag kunnen toeleven.

België - Italië 0-1
uitslag
FLIPKENS
WTA-98
Schiavone
WTA-14
1-6, 3-6 verslag
HENIN-HARDENNE
WTA-2
Pennetta
WTA-20
za, 2e match
HENIN-HARDENNESchiavonezo 14u
FLIPKENSPennettazo, 2e match
HENIN/FLIPKENS (of Maes/Butkiewicz)Santangelo/Vincizo, 3e match
bron; www.sporza.be

16:53 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.