15-09-06

Kirsten Flipkens staat voor lastige openingsmatch

Kirsten Flipkens staat voor lastige openingsmatch

vr 15/09/06 - In Charleroi werd geloot voor de finale van de Fed Cup. Kirsten Flipkens en Francesca Schiavone bijten de spits af.

Kirsten Flipkens heeft de eer om zaterdag de finale van de Fed Cup te openen. Met Francesca Schiavone treft Flipkens de beste Italiaanse speelster uit het circuit, maar bang is ze niet.
Kirsten Flipkens
(foto Belga)
"Ik ga mezelf voor de volle honderd procent geven", zei Flipkens (WTA-98) moedig. Na haar tweede ronde op de US Open maakte ze haar opwachting in de tophonderd. Een speelster uit de top 20 wist Flipkens nog niet te kloppen.

"Maar in de Fed Cup kan alles", weet Schiavone (WTA-14), "Ik wilde sowieso als eerste spelen want we zijn hier maar voor een ding: die beker."

Na Flipkens-Schiavone krijgt Justine Henin Flavia Pennetta voorgeschoteld. Pennetta (WTA-20) is de enige Italiaanse die al eens van haar won, vorig jaar in de achtste finales in Filderstadt.

"Ik doe mijn best en zie wel wat er uit de bus komt. In de Fed Cup weet je maar nooit", zei Pennetta. "Ik ga vooral genieten."

Pennetta is een taaie tante. Tegen Frankrijk en Spanje zorgde ze dit jaar twee keer voor de beslissing.

Henin krijgt in Charleroi de steun van kinderen van haar stichting "Winnaars van Justine". Naast hen zitten nog 6.000 supporters in een bomvolle Spiroudôme.

België - Italië
Schema
FLIPKENS
WTA-98
Schiavone
WTA-14
za 14u
HENIN-HARDENNE
WTA-2
Pennetta
WTA-20
za, 2e match
HENIN-HARDENNESchiavonezo 14u
FLIPKENSPennettazo, 2e match
Maes/ButkiewiczSantangelo/Vincizo, 3e match

15:25 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.