14-09-06

Italië: "Wij geloven in onze winstkansen"

Italië: "Wij geloven in onze winstkansen"

do 14/09/06 - Komend weekend nemen Italië en België het tegen elkaar op in de finale van de Fed Cup. Zonder Kim Clijsters is België geen uitgesproken favoriet meer. Italië gelooft erin, de druk ligt bij Kirsten Flipkens.

De Italiaanse kapitein Corrado Barazutti is optimistisch. Hij denkt dat Italië België op eigen bodem kan verslaan.
Francesca Schiavone
(foto Belga)
"Deze finale is historisch", zei Barazutti op de persconferentie in Charleroi.

"We zijn hier om te proberen te winnen. We weten dat we tegen een grote ploeg zullen spelen, zelfs al speelt Kim Clijsters niet mee".

"Maar wij geloven in onze kansen", klinkt het vol vertrouwen.

Italië zal aantreden met Francesca Schiavone (foto, WTA-14), Flavia Pennetta (WTA-20), Mara Santangelo (WTA-33) en Roberta Vinci (WTA-90). De loting vindt vrijdag plaats.

Italië kon nog nooit de Fed Cup winnen, maar was wel al succesvol tegen België. In de onderlinge duels staat het 6-0 voor de Italianen. België won de Fed Cup al een keer, in 2001 in Spanje.

Maes: "Flipkens kan haar stunt herhalen"
De Belgische kapitein Carl Maes stond ook de pers te woord. "Het verstek van Kim Clijsters heeft veel veranderd", zei hij.
Carl Maes
(foto Belga)
"Vooral voor Kirsten Flipkens is de situatie nu anders", legt Maes (foto) uit.

"Flipkens bevindt zich nu in dezelfde situatie als tegen de VS, waar ze twee enkelmatchen moest spelen én won."

"We moeten het doen met de middelen die we hebben, maar Kirsten heeft de laatste twee maanden genoeg ervaring opgedaan om die stunt te herhalen."

Maes rekent normaal gezien volledig op Justine Henin (WTA-2) en Flipkens (WTA-98). Caroline Maes (WTA-367) en Leslie Butkiewicz (WTA-638) kunnen inspringen.

Henin: "Was gemakkelijker geweest met Clijsters"
Justine Henin voegde zich dinsdag bij de groep. Zij zal dus aantreden in het enkel en in het dubbel.
Justine Henin
(foto Belga)
"Met twee was het gemakkelijker geweest", zegt Henin (foto) over het verstek van Kim Clijsters.

"Maar ik heb vertrouwen in Kirsten Flipkens. Zij kan iets forceren. Toch wordt het niet gemakkelijk tegen Italië, dat over een homogene groep beschikt."

Henin gaf nog mee dat ze 2006 wil afsluiten als de nummer 1 van de wereld. "Ik wil niet langer wegstoppen dat dat mijn doel is", zei ze.

Nieuwe sponsor voor Justine Henin

Justine Henin heeft ook een nieuwe sponsor, Randstad. De nummer twee van de wereld zal het logo van het uitzendkantoor op haar uitrusting dragen.

De naam van Henin zal anderzijds gebruikt worden in de mediacampagnes van Randstad. Randstad is de grootste privé-werkgever in België en is actief in 19 landen.

17:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.